Saftig sockerkaka fylld bär, vaniljkräm och toppad med smuldeg. Den blir den härligt krämig i mitten och krispig på toppen.
Smuldeg:
100 g smör
3 dl havregryn
0,5 dl mjöl
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Kör alla ingredienser snabbt i en matberedare eller nyp ihop för hand tills du får en smuldeg.
Vaniljkräm:
6 msk vainljsåspulver, jag använder Ekströms Marsan snabbvispad vaniljsås
2 dl mjölk
Rör ihop tills du får en klumpfri kräm. Ställ åt sidan och förbered kakan.
Sockerkaka:
3 st ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
75 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
Blanda alla torra ingredienser och sikta sedan ner i äggsmeten. Blanda försiktigt och rör sedan i mjölken och smöret till en jämn smet.
Lägg smeten i en rund form, ca 24 cm, lägg på 1 dl djupfrysta eller färska bär, klicka vaniljkrämen över hela kakan och avsluta med smuldegen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 45-50 minuter.
Låt kakan svalna i formen en liten stund. Kakan är krämig i mitten men krispig på toppen!
Va gött det såg ut. Ska testas
Hej!
Testade att göra denna kaka i helgen och smuldegen smölte ihop över kakan i ugnen. den blev god ändå minska man använda varmluft?
Hej:-D
Hmm, det ska inte smälta och jag använder varmluft. Ingen aning vad som kan ha gått fel, ska kika närmre på receptet. Tack för att du lämnade en kommentar /Kram Zeina
Hmm testade denna nyss, blev inte alls som på bilden dock. Själva sockerkakssmeten reste sig och omfamnade smuldegen så den hamnade någonstans inne i kakan.
Testade också att göra den kakan och hönde mig exakt som Tobbe att sockerkakssmeten reste sig och omfamnade smuldegen.