Ägg/ Bakverk/ Dessert/ Efterrätt

Pannkakor fyllda med Nutella

Läckra och farligt goda luftiga amerikanska pannkakor fyllda med Nutella. Servera med bananskivor, en klick grädde och avsluta med att pudra lite florsocker på. Åh så gott. Om du inte fyller dem med Nutella blir det vanliga och goda amerikanska pannkakor.
pannkakor

Ca 12 pannkakor
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ägg
3 dl mjölk
1 msk smält smör
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
Smör att smörja stekpannan med

Gör såhär:
Sikta ner de torra ingredienserna i en medelstor bunke. Rör i ägg, mjölk och smör, vispa till en slät smet. Smörj en stekpanna med lite smör, låt pannan bli lagom varm, häll i smeten så varje plätt blir ca 8-10 cm i diameter. Lägg en klick Nutella i mitten av pannkakan. När den har stenat lite, viker du den försiktigt i mitten, stek på varje sida i ca 40 sekunder. Upprepa med resten av smeten, smörj pannan när det behövs.Servera med banan eller jordgubbar och lite grädde. Smarrigt!
pannkaka5pannkaka6
pannkaka7pannkaka9pannkakor1

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Amerikanska Pannkakor- Nyttiga vs Klassiska - Zeinas Kitchen
  09/07/2015 at 07:49

  […] Sikta ner de torra ingredienserna i en medelstor bunke. Rör i ägg, mjölk och smör, vispa till en slät smet. Låt smeten stå och svälla i 10 min.  Smörj en stekpanna med lite smör,  värm pannan på medelvärme. Häll i smeten så varje plätt blir ca 8 cm i diameter, ca 3/4 dl per plätt. Stek i ca 1-2 min på varje sida. Recept på nutella fyllda pannkakor hittar du HÄR! […]

 • Reply
  Pannkakor- mina bästa recept - Zeinas Kitchen
  28/11/2015 at 08:14

  […] Pannkakor fyllda med Nutella, mums! Recept HÄR! […]

 • Leave a Reply