Amerikanska Pannkakor- Nyttiga vs Klassiska

Här kommer två olika recept på Amerikanska pannkakor. Den ena är klassiska Amerikanska och de andra är en nyttig variant. Vilken kommer att bli din favorit? Vi är några stycken i mitt hushåll och det finns många olika viljor att tillfredsställa, så jag gör av båda sorterna. De nyttiga pannkakor är fantastiskt goda och mättande, de innehåller bland annat havregryn och fullkornsmjöl. Ett perfekt mellanmål, lunch eller frukost!
 
3

Klassiska Amerikanska pannkakor, Ca 12 st
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ägg
3 dl mjölk (kan bytas ut mot filmjölk för fylligare pannkakor)
1 msk smält smör
1 tsk vaniljsocker eller socker
1/4 tsk salt
Smör att smörja stekpannan med

Sikta ner de torra ingredienserna i en medelstor bunke. Rör i ägg, mjölk och smör, vispa till en slät smet. Låt smeten stå och svälla i 10 min.  Smörj en stekpanna med lite smör,  värm pannan på medelvärme. Häll i smeten så varje plätt blir ca 8 cm i diameter, ca 3/4 dl per plätt. Stek i ca 1-2 min på varje sida. Recept på nutella fyllda pannkakor hittar du HÄR!
1

Nyttiga Amerikanska pannkakor, Ca 12 st
2,5 dl fullkornsmjöl (ljus eller mörk, jag använder ljust)
1 dl havregryn
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
1 stort ägg
2,5 dl mjölk
3/4 dl grekisk/turkisk yoghurt eller kvarg
2 msk honung
Smör att smörja stekpannan med

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. I en separat bunke blandar du ägg, mjölk, honung och yoghurt/kvarg, vispa till en slät smet. Häll över de torra ingredienser och blanda med en slev eller handvisp till en klumpfri smet, rör inte mer än nödvändigt. Vispar du för länge kan pannkakorna bli kompakta. Ställ åt sidan och låt svälla i 10 min. Smörj en stekpanna med lite smör på medelvärme. Häll i smeten  i panna så varje plätt blir ca 8 cm i diameter.  Stek i ca 1-2 min på varje sida. Rör om smeten då och då under tillagning.
  42

 

Join the Conversation

  1. Riikka says:

    De nyttiga var jättegoda, våra tonåringar tyckte t o m mer om dem än de vanliga! Lämnade bort kanelen, eftersom jag stekte i kokosolja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close