Nyttig melondrink med bär & citrus

En väldigt nyttig melondrink full med c-vitaminer. Den innehåller jordgubbar, lime, citron och gurka som är en god källa till c-vitamin. Gurka sägs ha en renande effekt för kroppen och brukar ofta finnas med i detoxdrinkar. En god och svalkande boost för kroppen. Denna drink är en blandning mellan juice och smoothie. 

 4

Ca 1 liter Nyttig Melondrink
1  melon (ca 3 kg)
1/2 gurka
1 lime
1 citron
10-15 st jordgubbar eller en näve hallon
5-7 st myntablad (går att uteslutas)

Gör såhär:
Dela melonen i mitten. Skala och skär ena halvan i klyftor och lägg i en mixer (behövs inte kärnas ur) och mixa en stund. Skär gurka, lime och citron i bitar, behåll skalet på. Lägg i mixern med mynta, och melonpurén, mixa tills allting blir fint fördelat. Ställ åt sidan i ca 10 min och sila sedan av. Kasta all skal och rester som hamnar i silen.

Ta den andra melonhalvan, skala, dela i klyftor och kärna ur om den innehåller kärnor. Lägg i mixern med jordgubbarna och mixa till en saft. Blanda sedan melonsaft med citrus- och gurkmixet ordentligt. Ställ i kylen tills den kallnar eller servera direkt med mycket is.

Tips!

Ibland kan man köpa en vattenmelon som inte smakar så mycket. Om du tycker att drinken behöver lite sötma kan du eventuellt söta den med lite socker eller fruktjuice. Använd gärna ekologisk citron, lime och gurka till denna drink.

12

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close