Ingefäradrink med citron och gurkmeja

Boosta immunförsvaret och stärk kroppen med en drink som innehåller ingefära, citron, gurkmeja och granatäpple. Superkryddan gurkmeja som är full med antioxidanter sägs motverka inflammation och är bra mot ledbesvär. Jag tillsätter även granatäpple som är en av de mest antioxidant-rikaste frukterna. Ingefära, citron och honung  är en dunderkur mot förkylning. En kombination av allt i en och samma drink gör susen för kroppen. Drinken är lika god att avnjutas kall som varm!

Du kan själv reglera smaken. Ju mer ingefära du har i desto starkare smak, mycket citronsaft ger dig en sur drink, honungen ger dig sötma. Smaka dig fram.
Ca 1,3 liter ingefäradrink
1 bit ingefära
1 msk gurkmeja (du kan minska mängden för mildare smak)
4 pressade citroner
Ca 3 msk honung
1-2 granatäpplen (kan uteslutas)
1 liter vatten

Gör såhär:
Skala och hacka ingefäran. Blanda tillsammans med vattnet och värm upp. Stäng av värmen och låt svalna innan du blandar i honungen för att bevara näringsämnena i honungen. När vattnet har svalnat blanda i honung, gurkmeja och citronsaft. Mixa granatäppelkärnorna och sila bort alla hårda kärnor, blanda granatäppeljuicen i drycken.  Servera drinken varm eller kall. Förvara i kylen, hållbarhet ca 4 dagar.
halsodrink-2
halsodrink-1 halsodrink

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close