Grönkålstabouleh

Tabouleh är en libanesisk klassiker som görs med persilja. Nu när det är säsong för grönkål funkar det alldeles utmärkt att gör taboulen med det. Det blir verkligen helt magiskt gott! En syrlig och fräsch sallad som passar perfekt vid de flesta rätter.
6 portioner tabouli
400 g grönkål
3 st tomater
2-3 st salladslökar eller en liten rödlök
Ca ½ dl finmalen bulgur
Liten knippe färsk mynta eller 1 msk torr mynta
1-2 citroner (beroende hur sur du vill ha din sallad)
Ca 0,5 dl olivolja
Salt

Recept på klassisk tabouli med persilja hittar du HÄR!

Gör såhär:
Tvätta alla grönsaker noggrant. Skär bort den håra stjälken på grönkålen. Finhacka grönkålsbladen. Lägg bladen i en skål, häll citronjuice och olivolja över. Blanda med händerna samtidigt som kramar in citron och olivoljan i bladen. Bladen mjuknar och suger åt sig alla smaker på detta vis. Hacka sedan tomat och lök fint. Blanda sedan samman alla ingredienser. Finkorning bulgur behöver du inte koka, den blandar du precis som den är i salladen. Den kommer att svälla upp och suga åt sig vätskan från grönsaker. Efter att du blandat ihop din tabouli smakar du av med eventuellt mer citron, olivolja eller salt. Den ska gärna vara syrlig. Låt stå i ca 5-6 min efter att du har blandat den. Blanda lite till och servera.

Join the Conversation

 1. Paula says:

  Låter så gott! Tänkte göra denna till julafton, blir den dålig att göra dagen innan? Kan man annars göra den på morgonen och låta stå i kylen några timmar?

 2. Funkar det med fryst grönkål tro..

 3. Hej. Undrar också, om man inte äter upp hela taboulin på en gång, håller den sig nåt i kylskåp..?!

  1. Fares says:

   aboslut den gör(: Kanske i 1-3 dagar max.

 4. Sebastian says:

  Tänk själva lite 😉 Klart att den håller i kylen ett dygn. Och nej, gör inte detta på fryst kål. Det blir bara katastrof!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close