Krämig majssoppa med grönsaker och kyckling, mättande och gott. Man kan variera den helt efter smak, ha i de grönsaker man tycker om och gillar du chili eller curry kan du även ha i det. Jag har anpassat detta recept helt efter mina barns smaklökar, en mild och god soppa som dessutom är lättlagad.
6 portioner Majssoppa
Kycklingbuljong:
2-3 st kycklingfiléer
1 lök- delad i klyftor
1 vitlöksklyfta
1 morot- hackad i bitar
2 st lagerblad
2 hönsbuljongtärningar
8 dl vatten
Soppan:
1/2 purjolök
1 röd paprika
5-6 potatisar
3-5 dl grädde (valfri fetthalt)
Ca 600 g djupfrysta majskorn
Hönsbuljong
Svartpeppar
Stekning:
Smör
Vitlöksbröd- recept HÄR!
Gör såhär:
Koka upp kycklingfiléerna, skumma av och tillsätt de övriga ingredienserna till buljongen. Låt koka i ca 20 min, tills kycklingen är helt genomkokt. Låt kycklingen svalna och dela sedan i strimlor, sila av buljongvattnet och behåll vätskan.
Hacka alla grönsaker till soppan i bitar. Hetta upp smör och stek dem i ca 1 min. Häll över buljongvattnet och låt puttra i ca 15 min. Häll sedan i majskornen, kycklingen och grädden. Smaka av och tillsätt så mycket buljong eller salt som behövs. Låt puttra i ca 10 min. Garnera med finhackad persilja och servera!
Tack för din fina blogg. Lagade denna goda soppa igår, jätte god soppa och lätt.
Tack för din fina kommentar 🙂 Kul att du var nöjd. Tack för att du berättar. Ha en fortsatt trevlig dag /Zeina
å den måste jag testa var kommer de söta uggleskålarna ifrån ?
Dom hittade jag på Netto 😀