Somaliska pannkakor stekta i olja med smak av kardemumma. Ljuvliga att servera nystekta till frukost med honung och en kopp te.
12 st pannkakor
4 dl vetemjöl
5 dl mjölk
Ca 3-4 msk socker (justera sötman efter smak)
1 ägg
0,5 tsk kardemumma (kan ersättas med vaniljsocker)
Ca 3 msk olja
Gör såhär:
Blanda mjöl, salt, socker och kardemumma i en bunke. Tillsätt 3 dl av mjölken och vispa smeten helt klumpfri. Tillsätt resten av mjölken och ägget, vispa smeten ordentligt. Hetta upp en torr stekpanna. Du kan även smörja stekpannan med lite smör eller olja om pannkakorna fastnar. Häll lite smet och stek pannkakan. När pannkakan stelnar penslar du ovansidan med olja, vänd och stek den gyllene. Servera nystekta, gärna med honung och en kopp te. Kan även serveras med sylt, Nutella eller en annan god topping som du gillar att ha på dina pannkakor.
SNälla Zeina vart är tallriken ifråN? älskar din blogg
Du får gärna rätta titeln. Malawah har sitt ursprung i yemen och är en arabisk traditionell rätt. Oerhört frustrerande när det tas från en rik kultur utan erkännande
ursäkta mig? båda har samma namn men det är två helt olika mat!!!!!!
kommer en party pooper för att tala om att mulawah på arabiska betyder platt och det är ingen yemenitisk maträtt utan det är ett bröd som heter så, platt bröd, torrt är det också för den delen. Oerhört frustrerande när folk hittar på saker hehe
Du behöver inte rätta henne för du är inte kocken, eller hur
Snälla du inget behövs tas från yemen. detta är somalisk punkt
platt kanske var fel men vinkande enligt google translate