En riktigt läcker knäckig bananpaj som smakar friterad banan. Du kan grädda pajen i en stor pajform eller göra lite mindre portionsformer. Hur gott som helst och busenkelt att göra. Jag hittade receptet på bloggen “Mattes Tankar och Projekt” HÄR! Jag minskade dock sockermängden. Recept med steg för steg bilder följer nedan.
8-10 portioner bananpaj
4-6 st mogna bananer
100 g smör
1 dl socker
1,5 dl mjöl
0,5 dl sirap
1 näve chokladknappar (valfritt)
Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Värm smöret några sekunder i mikron eller en kastrull, den ska inte smälta, bara mjukna (bli rumsvarm). Blanda socker, mjöl, smör och sirap till en kladdig smet. Skiva bananerna till runda slantar på ca 1 cm och lägg i en stor pajform eller 8 små formar. Klicka ut smeten över bananerna, toppa med chokladknapparna. Grädda mitt i ugnen tills pajen får en gyllene färg, ca 20-25 min. Ta ut och låt svalna. Servera med glass eller grädde. MUMS!
Testade pajskalet med blandade bär under och en egenkomponerad vaniljsås (äkta, inte pulvermix).
Blev succé här hemma 🙂
Härligt 😀 Trevligt att ni var nöjda. Kram /Zeina
Jag bakade i en vanlig pajform istället för några små, fick dock göra dubbel sats smet för att det skulle bli balanserat med bananerna! Underbart god med vaniljglass och pudrad kanel över 😀
Vad kan man göra om man inte har tillgång till sirap? Det finns tyvärr inte i landet jag bor i..
Hej,
Gör egen sirap om du inte hittar i affären, det går att hitta många bra recept på nätet. Jag vet tyvärr inte hur konsistensen blir om du inte har sirap i smeten så jag vågar inte säga att du kan skippa det. Lycka till och hoppas att du får till det. Kram
honung funkar också
Precis, jag var mitt i bakningen med ingridienserna blandade tills att jag insåg att man skulle ha sirap. Använde flytande honung istället och det funkade 🙂
Hej,
Jag bot I USA, jag och köper sirap online, förr såldes det i Ikea också!
Bakade enligt denna receptet men dubblade smeten! Använde en stor pajform. Tack för recept! Resultatet blev bra och gott!
Använder du ljusa eller mörka chokladknappar till detta recept?