Saftig kycklingfilé som marineras innan tillagning. Dessa godbitar kan serveras kalla eller varma, gott till sallad, potatis eller med ris och en god sås. Ju längre de får marineras desto godare smak. Jag låter kycklingen helst stå i kylen över natten. Har du inte tid att låta den marineras så länge så kan du låta den stå en stund i rumstemperatur innan tillagning. Var inte rädd att experimentera med kryddningen, ha i dina favoritkryddor.
6 portioner
4 st kycklingfiléer
Marinad:
1,5 tsk vitlökspulver
1 tsk ingefärapulver
1 msk paprikapulver
3 msk finhackad persilja (färsk, torkad eller djupfryst funkar)
3 msk citronsaft
0,5 tsk svartpeppar
2 msk soja
2 msk balsamico eller söt soya
1,5 tsk örtsalt
3 msk olivolja
Serveringsförslag:
Syrlig potatissallad (jag har följt receptet men tillsatt strimlad vitkål)- recept HÄR!
Gör såhär:
Dela kycklingen i mitten. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden, häll över kycklingen och blanda ordentligt. Lägg kycklingen i en påse eller i skål som du täcker väl, ställ sedan i kylen några timmar. Värm ugnen till 200°. Lägg kycklingen i en ugnsform och tillaga i mitten av ugnen i ca 25 min. Kycklingen ska vara helt genomstekt. Ta ut formen, täck med folie och låt stå i ca 15 min. Skär i diagonala skivor och servera.
Vitlökssås
3 dl cremefraiche
1 dl majonäs
1 vitlöksklyfta
1 tsk fransk senap (kan uteslutas)
1 tsk örtsalt
Blanda samman alla ingredienser och låt stå en stund i kylen innan servering. Servera med en syrlig potatissallad
Åh kyckling som är så gott, måste testas!
Kram Karin
Kyckling är verkligen super gott!
Tack Karin.
Ha en fortsatt trevlig dag
Mvh Zeina 🙂
Fantastiskt god!
Jag har inte örtsalt, kan man utesluta eller byta ut den till något annat?