Lägg marinerade grönsaker på grillen. Så himla gott! Mixa fritt och välj de grönsaker du tycker. Smarrigt och vackert att lägga upp alla grönsaker på ett fat och servera vid maten eller som en huvudrätt. Jag serverade mina grillade grönsaker med hummus. Mums!
Recept på hummusen hittar du HÄR!
Ca 6-8 portioner
1 kg grönsaker. Mixa fritt mellan:
Aubergine
Zucchini
Sparris
Champinjoner
Paprika
Morot
Lök
Citron
Marinad:
1 dl olivolja
0,5 dl balsamvinäger
2 msk soja
3 pressade vitlöksklyftor
1 msk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
Rivet skal från en citron (endast det gula)
Salt & peppar
Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och ställ åt sidan. Hacka alla grönsaker i önskad storlek. Behåll champinjonerna och sparrisen hela. Pensla alla grönsaker med marinaden. Låt grönsakerna marineras i ca 30 min.
Grilla sedan på grillen ca 3-4 min på varje sida eller lägg på en ugnsplåt och grilla mitt i ugnen på 225° i ca 20-30 min. Lägg upp på ett fat och servera som en hel rätt eller som tillbehör vid maten.