Grönsaker/ Röror och guckor/ Sydamerika/ Veganskt/ Vegetariskt

Sofrito

Sofrito är en viktigt smaksättning i många latinamerikanska rätter. När du testar att ha det i en av dina grytor kommer du att förstå varför den är så viktig. Sofrito gör underverk till den enklaste grytan, den liksom lyfter hela rätten. Bunkra upp med en stor sats sofrito och frys in det. Bara att ta fram när det är dags att laga en mustig gryta, släng ner sofriton fryst rakt ner i grytan. Du kan enkelt justera hettan efter smak, ha i så många chilin du önskar i blandningen.

1 burk sofrito
4 st gröna paprikor
2 st röda paprikor
1-4 st gröna chili (justera hetta efter smak)
1 knippe färsk koriander
6 vitlökskkyftor
2 st gula lökar

Gör såhär:
Skala vitlök och lök. Hacka sedan allting grovt. Lägg i en mixer och mixa tills du får en finfördelad sofrito. Håller i kylen i ca 10 dagar. Funkar alldeles utmärkt att frysas in.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply