Fisk & Skaldjur/ Gratäng/ Ost

Laxfile med färskost

Saftiga laxfileer under ett täcke med färskost. Så enkelt och så himla gott! Om du vill lyxa till rätten lite extra kam du toppa den med handskalade räkor. Lika läckert att servera till vardags som till fest.

4 portioner
4 st laxfileer i portionsform
200 g färskost
Ca 1 dl riven ost (gärna västerbottensost)
2 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
1 citron
Salt och peppar
Garnering (valfritt):
Räkor, dill och citron
Serveringsförslag:
Ugnsbakad potatismos

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Lägg laxen i en ugnsform, pressa citron över och krydda med salt och peppar. Gör ett snitt mitt i laxen från långsidan. Blanda ihop färskost, riven ost, dill, gräslök och zest från en citron. Klicka fyllningen i öppningen mitt i laxen. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 min. Garnera med räkor, dill och citron. Servera med önskat tillbehör.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Laila
    30/03/2020 at 14:28

    Så gott! En av våra favoriter här hemma nu.

  • Leave a Reply