Fisk & Skaldjur/ Gratäng/ Ost

Laxfile med färskost

Saftiga laxfileer under ett täcke med färskost. Så enkelt och så himla gott! Om du vill lyxa till rätten lite extra kam du toppa den med handskalade räkor. Lika läckert att servera till vardags som till fest.

4 portioner
4 st laxfileer i portionsform
200 g färskost
Ca 1 dl riven ost (gärna västerbottensost)
2 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
1 citron
Salt och peppar
Garnering (valfritt):
Räkor, dill och citron
Serveringsförslag:
Ugnsbakad potatismos

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Lägg laxen i en ugnsform, pressa citron över och krydda med salt och peppar. Gör ett snitt mitt i laxen från långsidan. Blanda ihop färskost, riven ost, dill, gräslök och zest från en citron. Klicka fyllningen i öppningen mitt i laxen. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 min. Garnera med räkor, dill och citron. Servera med önskat tillbehör.

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply
    Laila
    30/03/2020 at 14:28

    Så gott! En av våra favoriter här hemma nu.

  • Reply
    Pia
    23/04/2020 at 10:11

    Gudagott!! Gjort rätten flera ggr, och till och med maken som inte brukar välja fisk i första hand älskade detta. Tack Zeina!

  • Reply
    Anonym
    29/05/2020 at 18:12

    Supergott…..detta är bjudmat

  • Reply
    Anonym
    06/06/2020 at 19:18

    Så ljuvligt gott…..

  • Reply
    Aida
    03/08/2020 at 21:06

    Vad rekommenderar du som tillbehör?
    Det ser jättegott ut….
    Måste verkligen testa nu i veckan…

  • Reply
    Linn
    26/08/2020 at 11:45

    Vilken typ av färskost använder du? Naturell eller med smak?

    • Reply
      Zeina
      26/08/2020 at 21:13

      Jag använder naturell 🙂

    Leave a Reply