Ett lättbakat, luftigt och mjukt bröd. Perfekta att äta som frukostbröd eller att fylla med en god röra. Jag fyller mina bröd med den godaste tonfiskröran, det blir en fantastiskt god “subwaymacka”. Det mest optimala vore om man hade en bakmaskin som knådar degen länge. Har man inte det så se till att knåda ordentligt för hand. Detta är ett mycket gammalt recept på bloggen som jag har uppdaterat med nya, fräscha bilder.
12 st bröd
5 dl mjölk, 3% fetthalt
50 g jäst
Ca 900 g vetemjöl special (ca 12 dl, vanlig mjöl funkar också)
50 g rumstempererat smör (ej margarin )
1,5 tsk salt
1,5 tsk socker
Pensling:
Uppvispat ägg
Sesamfrön eller vallmofrön
Serveringsförslag:
Godaste tonfiskröran- recept HÄR!
Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till degen och arbeta i hushållsmaskin (eller för hand) i ca 10-12 min. Mjölken ska inte värmas, den ska vara kall och degen ska inte vara kladdig, en smidig och lättarbetad deg. Täck bunken med plast och låt degen jäsa i 45 min eller i kylen över natten. Häll ut degen på mjölat bakbord. Dela degen i 12 bitar och rulla varje del till ca 15 cm långa bröd. Låt jäsa under duk i ca 1 timme. Pensla försiktigt med ägg eller vatten och strö sedan på vallmofrön/sesam. Grädda i ugn på 200° i ca 10-15 min. Låt dem svalna och njut sedan med önskat pålägg.
Hej
De blev supergoda! Tack bästa Zeina <3
Hej, kan man degen efter jäsningen, alltså när den är färdig för gräddning? För att ta fram och grädda vid senare tillfälle?
Dom blev kompakta som scoones. Använde torrjäst ist för färsk jäst. Tyckte ej att degen jäste något, kommer värma mjölken om jag provar detta recept igen.
Ett recept som jag kommer att baka efter, blev så höga och fina och goda.
Hej, kan man ta olja istället för smör?
Andra gången jag baka frallor Blir så jättegoda
900 gram eller 12 dl mjöl ? 12 dl är väl ca 720 gram mjöl. Jag har bakat dom här bröden flera gånger men jag blir lika förvirrad varje gång jag läser receptet.
Bakade dem i morse! Blev supergoda och fluffiga! Har nog aldrig bakat så fluffigt bröd!
Kan man hålla degen i kylen met än över natten? Tänker ev 2 dgr?
jag använder hälften vanligt mjöl och andra halvan manitoba toppar med solroskärnor eller riven ost ,
blir supergoda frukostfrallor