Lunch i Stadshuskällaren

“Stadshuskällaren förfinar sin gastronomiska idé; I skogen. I stan.

-Vi lyfter de svenska smakerna till en ny nivå. Vårt sätt att arbeta nära uppfödarna, odlarna och producenterna ger kvalitet genom hela processen. Det säger Maria Stridh, vd för Stadshusrestauranger, som driver en lång rad restauranger i Stockholm.”

Jag fick en inbjudan till en trevlig presslunch i Stadshuskällaren som ligger i Stadshuset i Stockholm. Det var en fantastisk upplevelse med god mat i en väldigt vacker miljö. Restaurangen öppnades år 1922 och drivs idag av Maria Stridh. Maten fokuserar på svenska smaker och närproducerade råvaror. Maten är både vacker och ljuvligt god. Det var en fröjd för ögat att få maten serverat så smakfullt och jag kunde verkligen känna “skogskänslan” som kocken ville förmedla på tallriken. Köket har flera inspirerande och duktiga kockar som souschefen Magnus Åkerström (Årets Unga Kock 2017) och Stadshuskällarens konditor Pia Cedvall.

Utöver att du kan njuta av en utsökt lunch, middag, hyra festlokal så kan du även beställa Nobelmenyn. Du kan välja vilken meny du vill från år 1901. Det är den enda platsen i världen där du kan äta alla Nobelmenyer på Nobelporslin. Helt fantastiskt! En härlig upplevelse som man kan unna sig själv eller ge bort i present.

Läs mer om Stadshuskällaren HÄR! 
Boka bord HÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close