Superläcker rätt som du slänger ihop på nolltid. Spaghetti som blandas med en krämig tomatsås. Du kan servera pastan som den är med riven parmesanost eller så kan du ha köttbullar eller något annat gott bredvid. Det är nästan exakt samma recept på denna krämiga pastan som finns HÄR! I recept nedan har jag bara skippat osten i såsen och valt spaghetti istället.
6 portioner
500 g spaghetti
Tomatsåsen:
1 lök
2-3 vitlöksklyftor
2 pkt krossad tomat (ca 400 g styck, gärna finkrossad)
2-3 dl grädde
1 dl vatten
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 tsk paprikapulver eller chiliflakes
1 msk balsamvinäger eller 1 tsk socker
1 tsk dijonsenap
Salt & svartpeppar
Finhackad basilika till garnering
Förslag på tillbehör (klicka på texten för att komma till recept):
Köttbullar eller kikärtsbollar
Gör såhär:
Hacka löken och fräs i olja tills den mjuknar. Pressa i vitlöken, tillsätt oregano, basilika och stek lite till under omrörning. Häll i krossad tomat, vatten, balsamvinäger, dijonsenap, paprikapulver, salt och svartpeppar, låt puttra i ca 15 min. Koka pastan under tiden och sila av. Häll grädde i såsen och koka upp, låt sjuda långsamt i ca 5 min. Vill du ha en gräddig sås tillsätter du 3 dl grädde, för en rödare sås har du i 2 dl. Vänd sedan i pastan. Strö på finhackad basilika. Garnera gärna med parmesanost vid servering! Så lättlagad och SÅ GOTT!
Jag måste ha gjort nått fel för gjorde exakt från receptet och det smaka nästintill bara krossade tomater, vart verkligen ledsen för det. Älskar dina recept annars.