Grönsaker/ Libanon/ Mezza/ Sallader/ Veganskt/ Vegetariskt

Kabis malfouf- Inlagd vitkål

Kabis malfoul är en av mina absoluta favoriter. Jag älskar smaken och den vackra färgen som kålen får av rödbetorna. Du kan servera den inlagda vitkålen vid de flesta rätter. Riktigt god med kebab, falafel och grillat. 


1,5 liters burk med kabis malfouf
1 mellanstor klyfta vitkål (ca 700 g)
2-3 st rödbetor
Ättikslag
2 dl ättika (12%)
5 dl vatten
2 msk salt
0,5-1 dl socker (söta efter smak)
TIPS! Du kan tillsätta chili eller vitlök som smaksättning. Du kan även tillsätta andra grönsaker som morot, blomkål, rättika eller paprika.
SERVERINGSFÖRLSAG:
Servera med falafel– recept HÄR!

TREVECKORSSALLAD- RECEPT HÄR!

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till ättikslagen i en kastrull och hetta upp. Lagen behöver inte koka, rör om tills socker och salt löses upp. Smaka av och tillsätt eventuellt mer ättika, socker eller salt. Ställ åt sidan och låt kallna. Skala rödbetorna. Skär vitkålen och rödbetorna till tjocka strimlor. Varva grönsakerna i burken. De ska ligga väldigt tätt ihop så tryck till grönsakerna ordentligt. Häll över ättikslagen och vicka lite på burken så vätskan fördelas jämnt. Vätskan ska nå ända upp till kanten. Är det för lite vätska kan du hälla lite ättika och vatten direkt i burken. Ställ burken på en mörk och sval plats, tex skafferiet. Låt stå i 2-3 veckor innan du öppnar burken. Hållbarhet ca 2 månader.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Ruki
  29/04/2017 at 22:01

  Tror du det skulle funka med 24% ättika oxå?

  • Reply
   Zeina
   17/05/2017 at 13:57

   Det funkar bra men då får du minska mängden ättika då den är mycket skarpare i smaken 🙂

  Leave a Reply