Lätt en av dom godaste salladerna jag har lagat. Matig och full med nyttigheter. Variera grönsakerna fritt efter smak och jag rekommenderar varmt att du gör större sats av såsen. SÅ GOD! Salladen innehåller bland annat rostade nudlar som blandas i salladen “råa”, du ska alltså inte koka nudlarna utan endast rosta dom i ugnen. När du serverar salladen precis när du har blandat den är nudlarna krispiga. Nudlarna mjuknar allt eftersom salladen står och gottar till sig. Du väljer själv hur du vill servera salladen, krispig eller mjuk i konsistensen. Båda serveringsförslag smakar ljuvligt gott. Njut av salladen precis som den är eller servera som tillbehör till maten.
Ca 8 portioner
Såsen:
130 g spenat
1 grön chili (kan ersättas med en bit grön paprika)
2 st tomater
1 vitlöksklyfta
1 liten knippe koriander (kan ersättas med kruka basilika)
2 st lime
3 msk olivolja
2 dl kvarg, creme fraiche eller turkisk yoghurt
2 tsk salt
Salladen:
1 påse snabbnudlar
2 dl sötmandel
500 g broccoli
1 liten klyfta rödkål
3 st salladslökar
1 frp svarta bönor eller kikärtor (á 400 g)
250 kokt majs
Valfri serveringsförslag:
Stekt halloumi eller tofu
Gör såhär:
Lägg alla ingredienser till såsen förutom kvarg/crème fraiche eller turkisk yoghurt i en mixer. Mixa såsen slät och tillsätt sedan kvarg/crème fraiche eller turkisk yoghurt och mixa lite snabbt.
Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Krossa nudlarna med händerna, lättast att göra när de fortfarande är i sin förpackning. Ta bort kryddpåsen som ligger i, den ska du inte använda. Sprid ut nudlarna på en plåt och strö över grovhacade mandlar. Ta in plåten mitt i ugnen och rosta nudlarna tills de får lite färg, ca 10 min. Ha koll, de bränns vid snabbt. Ta ut och ställ åt sidan.
Förkoka broccolihuvuden snabbt och skölj i iskallt vatten. Hacka broccolin, hacka salladslök och strimla kålen. Lägg alla grönsaker i en stor skål. Tillsätt bönor, majs, nudlar, mandlar, såsen och blanda! Servera och njut
Hej, ska det vara färsk spenat eller går det bra med fryst? Ser jättegott ut!