Fisk & Skaldjur/ Såser & Dressingar

Citronsås till fisk

Citronsås

En enkel citronsås som sätter färg och smak på fisken. Jag serverar gärna såsen med mandelfisk.
Ca 6 portioner citronsås
15 g smör
3,5 msk vetemjöl
5 dl mjölk
4-5 msk citronsaft från färsk citron
Salt & peppar efter smak
0,5-1 tsk gurkmeja (ger såsen en härlig gul färg)

Gör såhär:
Smält smöret och fräs mjöl och gurkmeja några sekunder. Du kan utesluta gurkmejan, men då får du en vit sås. Tillsätt mjölk, salt och peppar, koka upp såsen under omrörning. Låt sjuda långsamt i 2-3 min. Pressa i citronsaft och servera!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Jana
    02/01/2020 at 16:03

    Hej Zeina! Undrar om du menar 150g smör? Tänkte för det går ju inte o fräsa 3msk mjöl i 15g…håller på att tillaga nu men något går fel…

  • Leave a Reply