Aguachile-Mexikansk räksallad

Aguachille är en läcker mexikansk räksallad som påminner om ceviche. Helt fantastiskt god och full med smak. Traditionellt gör man aguachile med tigerräkor. Jag försöker undvika tigerräkor så mycket jag kan i min matlagning eftersom dom är ett stort miljöproblem. Googla och läs mer om det. Nu ska vi inte nörda ner oss på det ämnet utan låt oss snacka om aguachile! Wow säger jag bara. Så enkel att göra och så himla gott, även med handskalade räkor. Servera som en aptitretare, snacks eller tillbehör till maten. Testa och tacka mig sen!

1 skål aguachille, 4-6 port
500 g handskalade räkor
2 st lime
1 rödlök
1 gurka
Ca 150 g rädisor
Salt
Marinad:
1 knippe färsk koriander
1-3 st grön chili (justera hetta efter smak)
1 vitlöksklyfta
5-6 st lime
Serveringsförslag:
Nachochips

Gör såhär:
Lägg räkorna i en skål, pressa 2 st lime över, tillsätt salt och ställ i kylen i ca 20 min. Förbered under tiden marinaden.

Grovhacka koriander och chili. Lägg koriander, chili, vitlök och pressad lime i en mixer. Mixa till en slät marinad. Häll marinaden över räkorna och blanda. Ställ i kylen och förbered grönsakerna.

Skala och kärna ur gurkan, skalet från gurkan kan du lägga i en bringare med vatten och servera som dryck till maten. Hacka gurkan i skivor, strimla löken tunt. Skiva rädisorna i tunna skivor, gärna med en mandolin. Häll grönsakerna över räkorna och blanda. Smaka av med salt. Ställ i kylen eller servera direkt. Räkorna klarar sig fin i kylen några timmar. Servera med nachochips och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close