Nyttiga veganburgare som man kan äta med gott samvete. Jag serverar dem med mycket grönsaker och avokado för att göra mina veggieburgare extra goda. Det finns ingen fett eller ägg i dessa burgare så de kan upplevas lite torra men de får genast mycket liv när de serveras med grönt. Var inte rädd för att experimentera med dina burgare, du kan ha i allt från oliver, paprika, soltorkad tomat till chili.
6 st veganburgare
1 burk kokta kikärtor (400 g)
3 potatisar
Ca 1 dl havregryn
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 liten bunt persilja
1 msk paprikapulver
1 tsk spiskummin
Salt & peppar
Ca 3 msk olja att ringla på burgarna
TIPS! Du kan blanda hackade oliver, soltorkad tomat eller andra örter och kryddor burgarna. Experimentera med hamburgaresmeten efter smak.
Gör såhär:
Skala och koka potatisarna mjuka. Låt rinna av och mosa till potatismos. Skölj kikärtorna, låt rinna av och mixa dem släta med en mixer. Finhacka lök och persilja. Mixa havregryn med mixer tills du får smulor som liknar ströbröd. Blanda alla ingredienser förutom havregryn i en bukne, blanda väl och böra sedan arbeta in havregrynssmulorna. Havregrynen binder samman biffarna, du kanske inte kommer behöva ha i all havregryn, du får gå efter känsla. Känn på kikärtssmeten, den ska kunna formas till biffar utan att de faller isär. Forma till biffar och lägg på en plåt med bakpapper. Ringla över lite oliv- eller rapsolja. Baka mitt i ugnen på 200° i 15 min, vänd och baka i ytterligare 10 min. Servera med valfria tillbehör. Gärna med mycket grönsaker och salsa eller en annan god sås.
Havregryn som mixats till smulor.
Gå på känsla när du arbetar in havregryn i smeten.
Forma till burgare och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla lite oliv- eller rapsolja på innan de åker in i ugnen.
Å din blogg är så inspirerande för vardagsmat! 🙂 Känns som alla skulle kunna få till recepten 🙂
Tack 😀
Ja jag gillar mat som inte krånglar till det allt för mycket. Ha det fint och tack för att du tittade förbi. /Zeina