Okonomiyaki- Glutenfri japansk kålpannkaka

Min take på den fantastiskt goda japanska kålpannkakan okonomiyaki. Ljuvligt god och enkel att göra. Min version är helt glutenfri och ganska maffig, jag toppar den med massa gott. Servera varm eller kall och njut!


 
6 port
400 g vitkål eller spetskål
3 st salladslök
2-3 st morötter
4 dl rismjöl
4 st ägg
3 dl vatten utspädd med dashi eller fiskbuljong
Okonomiyakisås:
0,5 dl ketchup
3 msk worcetsersås
2 msk ostronsås
Förslag på topping:
Majonnäs
1 salladslök
250 g stekt svamp (valfri sort, jag använder shitakesvamp)
Furikake (japansk kryddmix, kan ersättas med rostad lök eller sesamfrön)
Chiliflakes
Inlagd ingefära
 
Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser till okonomiyakisåsen och ställ i kylen. Strimla kålen, riv morot på grova sidan av rivjärnet, finhacka salladslöken.
 
Blanda ihop rismjölet med buljongen tills du får en helt klumpfri smet. Tillsätt äggen och blanda lite snabbt utan att vispa för länge, det räcker att äggen blandas i smeten. Tillsätt kål, morot och salladslök. Blanda ihop allting noga. Hetta upp olja i en stekpanna. Vänd ner smeten. Med en slickepott snyggar du till kanterna noga på pannkakan, platta till toppen och pressa lite lätt. Täck stekpannan med ett lock och låt stekas på medelhög värme i ca 7 min, lyft pannkakan med en stekspade och titta om undersidan har fått en fin färg. Lägg en tallrik över pannkakan, vänd pannkakan upp och ner på tallriken. Lägg lite mer olja i stekpannan och låt pannkakan glida ner i stekpannan, täck med ett lock och låt stekas i ytterligare ca 5-7 min till.
 
Lägg okonomiyakin på ett fat, toppa med såsen, ringla majonnäs över och gör ett snyggt mönster. Lägg på resterande topping och servera. NJUUUUT!

Join the Conversation

  1. Anonym says:

    Worcestershire är gjord av anjovis och är inte vegetarisk 🙂

  2. Anonym says:

    Worcestershiresås är gjord av anjovis och är inte vegetarisk 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close