Pankopanerad fisk med hemmagjord potatismos, remouladsås och räksallad. Lyxig och riktigt smarrig “gatukökskäk”. Servera det i en tunnbrödsrulle eller i en tallrik. SÅ GOTT! Panko är ett japanskt ströbröd som ger en annan smak och mycket frasigare struktur än vanlig ströbröd. Numera hittas panko i de allra flesta matbutiker.
4-6 portioner
6 st djupfryst eller färsk vit fiskfilé av valfri sort (tex rödspätta- eller torskfilé)
1-2 ägg
Ca 1 dl vetemjöl
Ca 3 dl panko ströbröd (kan även bytas ut mot vanlig ströbröd)
1 msk citronsaft från färsk citron
1 tsk örtsalt eller vanlig salt
1 tsk svartpeppar
Matolja till stekning (jag använder rapsolja)
Potatismos- recept finns HÄR!
Gör såhär:
Tina upp fisken om du använder djupfryst. Torka dem med hushållspapper, strö sedan på salt och peppar. Låt stå en stund medan du förbereder garnering. Vispa upp ägget med en gaffel tillsammans med citronsaft. Lägg panko och vetemjöl i separata tallrikar. Vänd först en filé i taget i mjöl, sedan i ägg och slutligen i panko ströbröd. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fisken i ca 5-7 min på varje sida (stektiden kan variera beroende på hur tjock filé du har). Pankon suger åt sig oljan, fyll på stekpannan vid behov. Är du osäker på om fisken är genomstekt kan du baka dem en stund i ugnen efter att du stekt dem. Lägg på en plåt och baka snabbt mitt i ugnen på 200°.
Remouladsås
2 dl cremefraiche
1 dl majonäs
3 msk bostongurka
1 tsk dijonsenap
0,5 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
1 msk Lime eller citronsaft
0,5 tsk gurkmeja
Gör såhär:
Blanda allt och låt stå en stund i kylen innan servering.
Räksallad
150 g skalade räkor
0,5 dl majonnäs
0,5 dl créme fraiche
½ finhackad rödlök
2 msk chilisås
Salt och peppar
Gör såhär:
Blanda allting och låt stå i kylen en stund innan servering.
Hej Zeina! Jag älskar verkligen dina recept och har provat flera, (även om jag tog fel på facebook och trodde att citronpajen i påskas kom ifrån dig..hahaha! 😀 ) Idag testade jag räksalladen i det här inlägget, men som tillbehör till stekt lax i stället. Jag följde receptet till punkt och pricka, det var ju inte särskilt avancerat heller. Men räksalladen blev väldigt rinnig och lös. Det funkade som sås till fisken idag men hade aldrig gått att ha i ett tunnbröd, det hade blivit alldeles för söligt. Vad kan jag ha gjort för fel? För jag tyckte det var matskeden med citronsaft som gjorde att det blev för löst, skulle det kanske ha varit mindre? Annars var den jättegod, därför ville jag höra med dig om jag kan göra något annat för att få den fastare?
Tack för alla goda tips! Vänligen/Indra
Hej,
Tack för att du uppmärksammade mig, märkligt att den blev så lös. Kan det vara för att det var vätska på räkorna också? Ska se över receptet och se om jag kan ändra på mängden citron. Ha det fint. kram