En krämig paprikadipp som smakar ljuvligt . En blandning mellan rökig paprika, krämig och het chili. Så gott! Servera som en dippa med grönsaksstavar, en sås till grillat eller med ett gott bröd.
1 skål paprikadipp
5 mellanstora röda paprikor
1 grön paprika
Chili efter smak (om du gillar hetta har du i 2-4 st annars kan du utesluta helt för mild dipp)
2 dl cremé fraiche
4 vitlöksklyftor
1-2 msk citronsaft från en färsk citron
Salt & peppar
Gör såhär:
Hetta ugnen på högsta värmen, gärna med grillfunktion på. Lägg ett galler ovanpå en plåt och ställ alla grönsaker på. Baka dem mitt i ugnen tills skalet börjar svartna. Ta ut grönsakerna allt eftersom de börjar bli klara. Paprikan behöver längst tid i ugnen. Vänd på paprikan så skalet blir svart runtom. Lägg grönsakerna när du tar ut dem direkt i en kastrull och täck med ett lock. Låt svettas och svalna i grytan. Skala dem och kärna ur. Hacka allting och blanda sedan med citron, salt, pepper och cremé fraiche. Ställ i kylen minst 30 minuter innan servering. Den håller sig i kylen i ca 3-4 dagar.