Passionsfruktsmousse- Utan gelatin

En frisk och fruktig passionsfruktsmousse som du kan servera som en dessert eller fyllning i tårta. Fantastiskt god och fräsch i smaken. Tänk på att använda riktigt skrynkliga passionsfrukter för sötast smak.
passionfruktsmousse-22
RECEPT PÅ CHOKLADTÅRTA MED PASSIONSFRUKTMOUSSE PÅ HITTAR DU HÄR!

6 små portioner passionsfruktmousse eller fyllning till en tårta
6 stycken passionsfrukter (ju skrynkligare desto sötare)
1 lime
1,5 dl gelesocker multi (se bild)
4 dl grädde

Gör såhär:
Lägg en sil över en kastrull, skrapa ur alla passionsfrukter och låt vätskan rinna ner i kastrullen. Pressa ur vätskan från alla kärnor med en sked. Få ur så mycket vätska du kan från dem. Pressa saften från limen och blanda med passionsfruktssaften. Blanda i 1,5 dl gelesocker och rör om. Ställ på spisplattan och koka upp under ständig omrörning. Låt sedan gelén puttra i ca 2 min på medelvärme under omrörning. Låt fruktgeélen kallna och stelna i kylen minst 1 timme. Vispa grädden fluffig (inte för hårt). Vänd i fruktgélen och vispa försiktigt tills moussen får en fluffig och fast konsistens. Servera moussen direkt eller ställ i kylen fram till servering. Du kan avnjuta moussen som dessert toppad med  frukt och bär. Du kan även använda den som fyllning i tårta. Fräscht och gott.

passionfruktsmousse-11passionfruktsmousse-10passionfruktsmousse-9passionfruktsmousse-8passionfruktsmousse-7passionfruktsmousse-6passionfruktsmousse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close