Passionsfruktsmousse- Utan gelatin

En frisk och fruktig passionsfruktsmousse som du kan servera som en dessert eller fyllning i tårta. Fantastiskt god och fräsch i smaken. Tänk på att använda riktigt skrynkliga passionsfrukter för sötast smak.
passionfruktsmousse-22
RECEPT PÅ CHOKLADTÅRTA MED PASSIONSFRUKTMOUSSE PÅ HITTAR DU HÄR!

6 små portioner passionsfruktmousse eller fyllning till en tårta
6 stycken passionsfrukter (ju skrynkligare desto sötare)
1 lime
1,5 dl gelesocker multi (se bild)
4 dl grädde

Gör såhär:
Lägg en sil över en kastrull, skrapa ur alla passionsfrukter och låt vätskan rinna ner i kastrullen. Pressa ur vätskan från alla kärnor med en sked. Få ur så mycket vätska du kan från dem. Pressa saften från limen och blanda med passionsfruktssaften. Blanda i 1,5 dl gelesocker och rör om. Ställ på spisplattan och koka upp under ständig omrörning. Låt sedan gelén puttra i ca 2 min på medelvärme under omrörning. Låt fruktgeélen kallna och stelna i kylen minst 1 timme. Vispa grädden fluffig (inte för hårt). Vänd i fruktgélen och vispa försiktigt tills moussen får en fluffig och fast konsistens. Servera moussen direkt eller ställ i kylen fram till servering. Du kan avnjuta moussen som dessert toppad med  frukt och bär. Du kan även använda den som fyllning i tårta. Fräscht och gott.

passionfruktsmousse-11passionfruktsmousse-10passionfruktsmousse-9passionfruktsmousse-8passionfruktsmousse-7passionfruktsmousse-6passionfruktsmousse

Join the Conversation

  1. Skulle testa denna mousse till nyårsefterätten idag, men gelén var bara som en hård kola och gick inte att få ut ur skålen när jag skulle vispa ihop den med grädden… Vad gjorde jag för fel?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close