Italiensk snabbmat deluxe som du gör på 10 min! En favorit från min kokbok Veckans Matsedel. Jag svänger snabbt ihop rätten på min Youtube-kanal, kika gärna där. Det finns även undertexter till den som önskar det.
4 portioner
300 g spaghetti
4 vitlöksklyftor
1 röd chili
0,5 dl olivolja
Liten knippe färsk slätbladig persilja
1 dl riven parmesanost
1 citron (valfritt)
Salt & peppar
Recept på en liknande rätt med räkor hittar du HÄR!
Gör såhär:
Hacka vitlök och chili i tunna skivor. Koka pastan al dente och under tiden pastan kokar hettar du upp olivolja. Fräs lök och chili på låg värme i ca 5 min, Vitlöken ska inte få färg, bara stekas glansig. Vänd i zest från en citron och fräs snabbt. Precis innan du silar av pastan tar du tillvara på 1 dl pastavatten. Sila av pastan, vänd ner med vitlök och räkorna, vänd i pastavatten, riven parmesan, persilja, salt och peppar. Pressa över lite citron och servera genast!