Pasta aglio e olio-Middag på 10 min

Italiensk snabbmat deluxe som du gör på 10 min! En favorit från min kokbok Veckans Matsedel. Jag svänger snabbt ihop rätten på min Youtube-kanal, kika gärna där. Det finns även undertexter till den som önskar det.

4 portioner
300 g spaghetti 
4 vitlöksklyftor 
1 röd chili 
0,5 dl olivolja 
Liten knippe färsk slätbladig persilja
1 dl riven parmesanost
1 citron (valfritt)
Salt & peppar 

Recept på en liknande rätt med räkor hittar du HÄR!

Gör såhär:
Hacka vitlök och chili i tunna skivor. Koka pastan al dente och under tiden pastan kokar hettar du upp olivolja. Fräs lök och chili på låg värme i ca 5 min, Vitlöken ska inte få färg, bara stekas glansig. Vänd i zest från en citron och fräs snabbt. Precis innan du silar av pastan tar du tillvara på 1 dl pastavatten. Sila av pastan, vänd ner med vitlök och räkorna, vänd i pastavatten, riven parmesan, persilja, salt och peppar. Pressa över lite citron och servera genast!

Foto: Ulrika Ekblom från min kokbok Veckans Matsedel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close