Veckomatsedel 9- Vårkänslor

Solen har tittat fram, dagarna är ljusare och vårkänslorna flödar. Ja det är fortfarande ganska kallt men man kan få längta och drömma sig bort till varma soliga dagar. Här kommer veckans meny med en behaglig vårkänsla över sig. Trevlig vecka! Mina recept finns även på mat.se. Du kan klicka hem alla ingredienser till mina recept och få dem levererade till din dörr. Så himla smidigt! Kika in HÄR!

Måndag- Vegetariskt. Tid: 45 min
Kikärtsbollar med rödbetsallad och ett gott bröd, det sitter aldrig fel! Du kan köpa färdig rödbetssallad om du vill att det ska gå snabbt. Annars kan du förbereda en egen kvällen innan, den blir bara godare om den får stå och gotta sig i kylen.
Veckomatsedel
Tisdag- Fisk. Tid 1 timme 
Bakad potatis med tonfisk sitter fint en tisdag kväll. Gör du tonfiskröran dagen innan är det bara att baka potatisen i ugnen innan det är dags att njuta av middagen.
Vegetariskt alternativ- Du kan göra en vegetarisk fyllning. Blanda keso med majs, paprika och rödlök, krydda med örtsalt. Lägg en klick smör i potatisen och toppa med röran. Det är även mycket gott med crème fraiche i potatisen som toppas med tärnade grönsaker, smulad fetost eller oliver. 
Veckomatsedel
Onsdag- Lättlagat. Tid: 30 min
Pastapytt slänger du ihop snabbt och enkelt. En omtyckt rätt som går att variera i det oändliga.
Vegetariskt alternativ- Du kan ha i sojakorv, vegetariska köttbullar, soltorkad tomat eller extra mycket grönsaker. Blir hur gott som helst.
Pastapytt
Torsdag- Kyckling. Tid 1,5 timme
Kyckling cacciatore är en riktigt god italiensk gryta med kyckling. God att servera med ris, pasta eller bröd. Rättan kan med fördel tillagas dagen innan servering och förvaras i kylen. Den blir desto godare dagen efter tillagning.
Vegetariskt alternativ- Följ receptet men byt ut kycklingen mot potatisskivor. Skär dem i tjocka runda skivor, krydda med salt och peppar runtom, och stek dem gyllene i olja. Ställ sedan åt sidan, precis på samma sätt som jag gjort med kycklingen i receptet. Följ sedan receptet och droppa i potatisen i såsen. Lått puttra tills grönsakerna är klara. Server med ris, pasta eller bröd.
cacciatore
Fredag- Festlig middag. Tid: 45 min
Äntligen fredag, dags att äta en riktigt god middag. Lättlagad kebab som görs i långpanna passar perfekt. Servera med allt från pommes, pitabröd eller sallad.
Vegetariskt alternativ- Det finns vegetarisk kebab i frysdisken som funkar utmärkt att servera med kebabtillbehör. Annars är en vegetarisk tacopizza ett gott alternativ.Kebab
TIPS INFÖR HELGEN!
Havrekex till frukost eller mellanmål, så gott.Havrekex

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close