Pasta med räkor och saffran

Hemma igen efter en fin vecka i Malmö med mina syskon och pappa. Det var så underbart att träffa dem igen efter flera månader. Vi har umgåtts och lagat god mat tillsammans. Jag har visat all mys på min Instagram i mina händelser 😀 Hade kunnat stanna minst två veckor till, det var så trevligt. Men jag måste erkänna att jag saknade mitt kök. Så fort jag kom hem lagade jag en riktigt läcker pastarätt med saffran och räkor. Oslagbar kombination.

4 portioner 
1 gul lök 
3 vitlöksklyftor 
1 knippe sparris 
1 g saffran (mängden kan halveras) 
200 g cocktailtomater 
3 dl crème fraiche 
2 dl grädde 
Zest från 1 citron 
200 g handskalade räkor 
Salt & peppar 
Olja till stekning 
Servering: 
300 g tagliatelle  
Parmesan 
Färsk spenat 
 
Gör såhär: 
Hacka löken i små tärningar, hacka vitlök fint. Bryt sparrisen i bitar, kasta bort den träiga delen på sparrisen. Hetta upp olja och stek löken tills den får färg. Vänd i sparris, vitlök och stek under omrörning i ca 3 min. Tillsätt saffran och fräs lite snabbt. Häll över creme fraiche, grädde och blanda. Tillsätt citronzest, salt och peppar. Låt såsen puttra utan lock i ca 10 min. Under tiden kan du koka pastan. Tillsätt tomaterna i saffransåsen och låt puttra i ca 4-5 min till. Vänd ner pastan i såsen, blanda, vänd i räkorna och servera genast. Riv gärna parmesan över och servera med färsk spenat.

Join the Conversation

  1. Hej mitt namn är parisa hoppas du har något bra recept på spagetti från parisa

  2. Hej! Var har receptet på Pasta med saffran och räkor tagit vägen? Bilden är kvar men inget recept?

  3. vart är receptet?? borta??

  4. Susanne Edström says:

    Bra recept! Jag modifierade lite, tog 4 dl lättcreme fraiche ist för c-f och grädde (få ner fetthalten lite) och reducerade ner lite vitt vin i samband med löken och körde ärtor ist för sparris, men ett trevligt recept! ☺️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close