Oj SÅ läcker pastasås som du enkelt lagar med få ingredienser. Riktigt krämig och god sås med champinjoner och bacon. Servera gärna med parmesan, balsamico, ruccola och njut!
4 portioner
Ca 200 g champinjoner
150 g bacon (jag har använt vegetarisk bacon)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
200 g cocktailtomater
2 msk tomatpuré
5 dl grädde
Olja till stekning
Salt & peppar
Serveringsförslag:
400 g pasta
Parmesan
Balsamico
Ruccola
Gör såhär:
Hacka lök i små tärningar, hacka vitlök fint, hacka champinjonerna efter smak (jag hackade dom i små tärningar), dela tomaterna i halvor. Hetta upp olja och stek löken tills den får färg och mjuknar. Vänd vitlök och champinjoner och stek tills champinjonerna slutar vätska sig, ca 4 min. Tillsätt bacon och stek under omrörning tills den får färg. Tillsätt tomatpure och stek lite till.
Häll i grädde, blanda och smaka av med salt och peppar. Låt såsen puttra utan lock i 15 min. Under tiden kokar du pastan. Precis innan du silar av pastan tar du 1 dl av pastans kokvatten och vänder ner vattnet i pastasåsen, tillsätt tomaterna och låt såsen puttra i 5 min till. Servera med pasta och riv gärna rikligt med parmesan på vid servering.
Ett tips, börja steka svampen först annars kan löken bli tråkig om man steker den för länge. De flesta affärerna har 140 gram bacon och det fungerar bra det med till rätten. Vitlök kan få en ganska stark smak om den steks för länge så där kan man ha i den på slutet, om man vill. Bacon kan man också skiva till pastasåsen vilket jag själv alltid gör. Några tips som sagt!
Minska med grädde till 3dl.
Och Minska med tomater till 150g tomater