Oj SÅ läcker pastasås som du enkelt lagar med få ingredienser. Riktigt krämig och god sås med champinjoner och bacon. Servera gärna med parmesan, balsamico, ruccola och njut!
4 portioner
Ca 200 g champinjoner
150 g bacon (jag har använt vegetarisk bacon)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
200 g cocktailtomater
2 msk tomatpuré
5 dl grädde
Olja till stekning
Salt & peppar
Serveringsförslag:
400 g pasta
Parmesan
Balsamico
Ruccola
Gör såhär:
Hacka lök i små tärningar, hacka vitlök fint, hacka champinjonerna efter smak (jag hackade dom i små tärningar), dela tomaterna i halvor. Hetta upp olja och stek löken tills den får färg och mjuknar. Vänd vitlök och champinjoner och stek tills champinjonerna slutar vätska sig, ca 4 min. Tillsätt bacon och stek under omrörning tills den får färg. Tillsätt tomatpure och stek lite till.
Häll i grädde, blanda och smaka av med salt och peppar. Låt såsen puttra utan lock i 15 min. Under tiden kokar du pastan. Precis innan du silar av pastan tar du 1 dl av pastans kokvatten och vänder ner vattnet i pastasåsen, tillsätt tomaterna och låt såsen puttra i 5 min till. Servera med pasta och riv gärna rikligt med parmesan på vid servering.