Perfekt hembakad pizza med Bosch

REKLAM FÖR BOSCH

Att göra pizza hemma är både kul och supergott. Gör degen och låt familjen toppa sina egna pizzor med det dom tycker om. Det är supersmidigt att göra en dubbelsats pizzadeg, frysa in och tina upp i rumstemperatur när du känner dig sugen på pizza. Hemligheten bakom en perfekt pizza är degen som ska arbetas ordentligt och bäst blir den om den arbetas i en köksmaskin. Du kan absolut knåda degen för hand men då måste du arbeta den i ca 20 min och det känns enligt mig inte superkul. Det man är ute efter när man arbetar en deg ordentligt är att glutentrådar bildas. Glutentrådarna ger dig en fin deg som är luftigt och saftigt. Bosch lanserar en ny köksmaskin, Serie 6, som kommer att göra livet enklare för dig när du står i köket. Den har massa smarta funktioner som bland annat inbyggd våg och en sensor. Sensorn känner av och stannar automatiskt när grädden eller marängsmeten är perfekt vispad och när degen är knådad till perfektion. Bunken är rymlig, hela 5,5 liter, passar mig perfekt som älskar att fylla frysen med bullar och bröd. Serie 6:s degkrok har en unik 3d rörelse som fångar upp alla ingredienser från botten av skålen och arbetar in dem ordentligt i degen. Självklart har Serie 6 en kraftfull motor och kan arbeta den tuffaste degen utan att bli överhettad. Jag kommer att dela med mig massa goda recept på bloggen med Serie 6 från Bosch. Jag är extra taggad över att använda sensorn till marängsmet och pitabröd. Läs mer om Serie 6 från Bosch HÄR!

4 pizzor
Ca 750 g Tipo 00 mjöl eller Manitoba mjöl
450 g ljummet vatten
25 g jäst
10 g salt
Tomatsås:
390 g passerade tomater
2 tsk torkad oregano
2 msk olivolja
Salt & svartpeppar
Topping:
Ca 6 dl riven ost
2 st buffelmozzarella
1 kruka färsk basilika
Olivolja till pensling

Gör såhär:
Lägg en tom bunke på Serie 6 våg och mät upp vetemjöl. Ställ åt sidan. Ställ sedan in köksmaskinen på våg och mät upp resterande ingredienser i köksmaskinens bunke. Häll i ljummet vatten, smula i jäst, tillsätt olivolja och salt. Lös upp jästen och vänd sedan i mjölet. Ställ in sensorn på vetedeg och låt den arbeta degen till perfektion. När maskinen är klar låter du degen vila i bunken tills köksmaskinen visar en grön bock. Täck bunken med plats och låt degen jäsa i rumstemperatur 1 timme.

Under tiden blandar du ihop alla ingredienser till tomatsåsen. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 4 delar. Forma varje del till en boll och lägg på en plåt med vetemjöl. Täck plåten med plast och en kökshandduk. Låt jäsa i 1 timme i rumstemperatur eller i kylen över natten. Du kan även frysa in degen och låta den tinas upp i rumstemperatur. Om degen har kalljäst i kylen tar du fram den minst 1 timme innan du börjar forma dina pizzor.

Värm ugnen till högsta värme, ca 230°, ha undervärme på. Arbeta ut en rund pizza som har en hög kant med händerna. Lägg pizzan på en plåt med bakplåtspapper. Toppa pizzan med tomatsås och riven ost. Grädda mitt i ugnen tills pizzan får en fin färg på undersidan, lyft försiktigt med en stekspade och se om den är genomgräddad på undersidan. Tillagningstiden kan variera beroende på din ugn. Så fort du har tagit ut pizzan penslar du kanterna med olivolja, toppar med buffelmozzarella som du bryter med händerna och avsluta med basilika. Hugg i och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close