Läcker peruansk kycklinggryta med goda grönsaker. Enkel att laga och full med goda smaker! Pommes friten kan du servera sim tillbehör eller vända ner i grytan.
4-6 portioner
600 g kycklingfile
600 g fast potatis (läs tips nedan)
1 gul eller rödlök
1 röd paprika
2 tomater
4 vitlöksklyftor
4 msk japansk soja
2 msk ostronsås (kan uteslutas)
2 msk vitvinsvinäger eller 1 lime
1 msk paprikapulver
1 tsk spiskummin
2 tsk torkad oregano
Salt & svartpeppar
Olja till stekning och marinad
1 dl vatten
Persilja eller koriander till servering
Servering:
Ris, koriander och lime
TIPS! Du väljer själv om du vill servera pommes friten bredvid som tillbehör eller om du vill vända ner i stekpannan med köttet.
Gör såhär:
Hacka kycklingen i strimlor. Lägg kycklingen i en skål, 2 msk rapsolja, 2 msk soja, spiskummin, paprikapulver, oregano, svartpeppar, vinäger/lime och svartpeppar. Blanda noga och låt stå medan du förbereder resten.
Skala och hacka potatisen i stavar. Stek eller fritera potatisen gyllene och ställ åt sidan. Hacka lök och paprika i strimlor, hacka tomaterna i klyftor, finhacka vitlök.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen på hög värme under omrörning tills kycklingen får färg och blir helt färdiglagad. Lägg åt sidan. I samma stekpanna som du stekte kycklingen vänder du ner lök och paprika. Stek snabbt under omrörning tills löken får färg. Vänd i tomat, vitlök och stek lite till. Tillsätt vatten, ostronsås, resten av sojan och låt såsen puttra i 2 min. Vänd i kyckling och potatisen, Smaka av med salt, peppar och blanda. Servera med ris, toppa med koriander och pressa lime över.
Rakade ta gurkmeja istallet for spiskummin men blev anda supergott!!! Tack for receptet