Ett fluffigt potatismos som passar perfekt att serveras till de flesta rätter.
4-6 portioner potatismos
1 kg mjölig potatis
Ca 2-3 dl mjölk
50-75 g smör (justera mängd efter smak, jag gillar mycket smör i min potatismos)
1-2 krm vitpeppar (valfritt, svartpeppar funkar också)
0,5 krm muskotnöt
Salt
Recept på duchessepotatis hittar du HÄR!
Gör såhär:
Låt smöret stå i rumstemperatur en stund innan användning. Smöret ska mjukna och ha rumstemperatur. Skala potatisarna och hacka i stora bitar. Lägg i en kastrull, häll över kallt vatten, tillsätt salt och koka upp. Koka potatisarna mjuka, i ca 10-15 min. Sila av ordentligt. Värm upp mjölken tills den är ljummen.
Mosa potatisarna med potatispress eller potatisstöt. Tillsätt först smöret och rör om. Späd sedan ut med mjölk till önskad konsistens. Vispa eller blanda moset med ballongvisp eller träslev när du späder ut med mjölken. Krydda med muskotnöt, peppar och salt. Servera och njut av din fluffiga potatismos. Smaklig spis!