En förenklad version av Red velvet cupcakes med en creame cheese frosting. Väldigt goda och vackra. Inte så värst svåra att baka och trevliga att bjuda på vid festliga tillfällen. Recept på muffinsen har jag fått från Tasteline, ett bra grundrecept till de flesta cupcakes.
12 st Cupcakes
100 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
2 tsk röd färg
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg. hushållsfärg, och socker poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke. Sikta ner det i äggsmeten. Tillsätt detta smälta smöret och mjölken, vänd försiktigt. Fördela smeten i muffinsformar, fyll dem till 2/3, och grädda mitt i ugnen i på 200° i 15 minuter. Låt kallna helt.
Frosting:
100 g smör
100 g cream cheese (tex philadelphiaost)
Ca 6 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2-3 msk citronsaft från färsk citron
Vispa smör, citron och cream cheese klumpfri och fluffig.Tillsätt övriga ingredienser och vispa den till en krämig frosting. Tillsätt eventuellt mer florsocker om den känns för lös. Ställ i kylen en stund så den stelnar lite och spritsa på muffinsen. Toppa med bär och servera.