Saffransbollar gjorda på 3 ingredienser

Släng ihop de godaste saffransbollarna på ett kick. Åh va dom är goda och enkla att göra. Många av er kommer säkert känna igen receptet, det är nämligen samma recept som mina mycket omtyckta kokossnöbollar. Jag tillsatte bara saffran i smeten och det blev en absolut fullträff! Vill du göra dessa i god tid så funkar det alldeles utmärkt att frysa in bollarna, lägg sedan på ett fat och låt tinas i rumstemperatur.

Ca 24 st saffransbollar
Bollarna:
200 g riven kokos
1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 397 g)
0,5 g saffran
Garnering:
Ca 1 dl kokos

Du hittar Zeinas Kitchen på Instagram HÄR! och Facebook HÄR

Recept på kokossnöbollar hittar du HÄR!

Gör såhär:
Blanda kokos, kondenserad mjölk och saffran i en kastrull, rör om ordentligt. Låt sedan sjuda på medelvärme i ca 3-4 min. Ha koll och rör om hela tiden så kokosen inte fastnar och bränns i botten av kastrullen. Det kommer att bli en tjock och kladdig blandning. Lägg i en bunke, täck med plast och låt svalna i rumstemperatur eller i kylen. Ta en klick smet och rulla en boll, vänd sedan i kokos. Förvara väl täckta i kylen och låt kallna en stund innan servering. Håller sig upp till 7 dagar i kylen och 1 månad i frysen. Busenkelt!

Join the Conversation

 1. Jeanett says:

  Jag provade med havregryn istf kokos, mina barn är inte så förtjusta i kokos. De blev också väldigt goda men inte lika vackert gula. Tog samma mängd gryn som kokos.

 2. Ännu ett fantastiskt recept på din sida! Så glad jag hittat hit:) God jul!

 3. Ska man mortla saffranen innan?

  1. Anonym says:

   yes

 4. Kan man använda karamelliserad mjölk?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close