Dessert/ Efterrätt/ Godis & Konfekt/ Julgodis

Saffransbollar gjorda på 3 ingredienser

Släng ihop de godaste saffransbollarna på ett kick. Åh va dom är goda och enkla att göra. Många av er kommer säkert känna igen receptet, det är nämligen samma recept som mina mycket omtyckta kokossnöbollar. Jag tillsatte bara saffran i smeten och det blev en absolut fullträff! Vill du göra dessa i god tid så funkar det alldeles utmärkt att frysa in bollarna, lägg sedan på ett fat och låt tinas i rumstemperatur.

Ca 24 st saffransbollar
Bollarna:
200 g riven kokos
1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 397 g)
0,5 g saffran
Garnering:
Ca 1 dl kokos

Du hittar Zeinas Kitchen på Instagram HÄR! och Facebook HÄR

Recept på kokossnöbollar hittar du HÄR!

Gör såhär:
Blanda kokos, kondenserad mjölk och saffran i en kastrull, rör om ordentligt. Låt sedan sjuda på medelvärme i ca 3-4 min. Ha koll och rör om hela tiden så kokosen inte fastnar och bränns i botten av kastrullen. Det kommer att bli en tjock och kladdig blandning. Lägg i en bunke, täck med plast och låt svalna i rumstemperatur eller i kylen. Ta en klick smet och rulla en boll, vänd sedan i kokos. Förvara väl täckta i kylen och låt kallna en stund innan servering. Håller sig upp till 7 dagar i kylen och 1 månad i frysen. Busenkelt!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Jeanett
  10/12/2017 at 21:53

  Jag provade med havregryn istf kokos, mina barn är inte så förtjusta i kokos. De blev också väldigt goda men inte lika vackert gula. Tog samma mängd gryn som kokos.

 • Reply
  Anna
  20/12/2017 at 20:13

  Ännu ett fantastiskt recept på din sida! Så glad jag hittat hit:) God jul!

 • Reply
  Nico
  22/12/2019 at 11:55

  Ska man mortla saffranen innan?

  • Reply
   Anonym
   19/07/2020 at 09:40

   yes

  Leave a Reply