En smarrig pannkakstårta fylld med choklad, banan, jordgubbar och grädde. Barnens favorittårta, men den gör även succé hos vuxna. Fyllningen går att variera efter smak, ha i dina favoritfrukter och bär. Passar utmärkt på barnkalaset eller till kaffet.
Pannkakorna
3 ½ dl vetemjöl
1 nypa tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
1 msk vaniljsocker
3 msk smält smör
Blanda mjöl, vaniljsocker, och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken tills du får en slät smet. Vispa sedan i resten av mjölken och äggen. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter. Smält smöret i en stekpanna och vispa ner det i smeten. Smörj stekpannan med smör vid behov när du steker pannkakorna.
Låt pannkakorna kallna helt.
Fyllningen
1 dl nutella
3 dl vispad grädde
3 bananer , skivade
500 g jordgubbar, skivade
Värm nutellan några sekunder i micron så blir det lättare att bre på pannkakorna. Lägg en pannkaka på ett fat, bre på nutella, lägg på banan och täck med en pannkaka. Bre på grädde, lägg jordgubbar och lägg en ny pannkaka på. Fortsätt att varva så tills du får så hög tårta som du önskar. Dekorera tårtan med grädde, bär och choklad. Ställ i kylen en stund så tårtan så den får sätta sig och bli stabil.
Servera!
Vad menar du med 1 nypa tsk salt? Är det ett helt tesked?
Nypa salt är ca 1 krm