Bakverk/ Choklad/ Dessert/ Sydamerika

Pao de Mel-Brasilianska honungskakor med smak av pepparkaka

Pao de Mel betyder honungsbröd. Brasilianska godbitar med honung, pepparkakskryddor, kakao och dulche de leche. Ja men ni hör hur läckra dessa kakor är! Maffiga och riktigt goda.

12 st
2 ägg
1 dl muscovadosocker
1 dl flytande honung
4 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
3 tsk pepparkakskryddor
2 tsk bakpulver
1 msk rapsolja
2 dl mjölk
Fyllning:
1 burk dulche de leche
Chokladtopping:
300 g mörk choklad
2 tsk rapsolja
Förslag på garnering:
Chokladströssel:
Krossade polkagrisar
Smält vit choklad

Gör såhär:
Sätt ugnen på 180°. Smörj en muffinsplåt med smör. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, kakao och pepparkakskryddor i en bunke och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i alla torra ingredienser, tillsätt honung, mjölk, rapsolja och vispa snabbt ihop till en slät smet. Fördela smeten i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Låt kakorna kallna helt.

Skär bort den spetsiga toppen på muffinsen. Dela sedan muffinsen i mitten. Bred på dulce de leche och stäng försiktigt ihop muffinsen.

Bryt choklad i mindre bitar och smält över vattenbad. Tillsätt olja och blanda ihop tills du får en jämn och glansig smält choklad. Doppa ett muffins i taget i chokladen och ställ på bakplåtspapper. Toppa direkt med chokladströssel eller polkagris om du har det. Om du ska ringla smält vit choklad över väntar du tills kakorna stelnar först. Låt bakelserna stelna helt innan servering. Täck och förvara i kyl, kakorna håller i 3-4 dagar i kylen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply