Hemmagjord rödbetssallad är så mycket godare än den man köper i affären. Fri från tillsatser och ljuvlig. Dessutom enkel att slänga ihop. Gott som tillbehör till det mesta.
Recept, mellanstor skål
1 burk inlagda rödbetor, 370 g
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 msk senap (går att uteslutas)
0,5 tsk salt
1 nypa malen svartpeppar
1/2 röd lök
1 grönt äpple
Förslag på tillbehör:
Hemmagjorda köttbullar– Recept HÄR!
Kikärtsbollar- Recept HÄR!
Gör såhär:
Låt rödbetorna rinna av ordentligt. Finhacka äpple, rödbetor och lök. Blanda samman alla ingredienser ordentligt och ställ sedan i kylen en stund innan servering. Servera gärna med köttbullar och ett gott bröd och garnera med grönsaker.
Låter jätte gott hur länge håller den i kylen?