Idag njöt vi av ett fantastiskt julbord och min absoluta favorit på buffén var denna underbara sallad. Rödkålssallad med apelsin, valnötter, parmesan och balsamvinäger. Ja ni kan tänka er hur gott det smakade. Den här läckra salladen ska jag minsann se till att göra året runt och inte bara under jul. Ett gott tillbehör till de flesta rätter.
8 portioner rödkålssallad
1 klyfta från en rödkål (ca 1/4)
2 morötter
2 apelsiner (kan bytas ut mot ett granatäpple)
1 dl färska basilika blad ( ca en halv basilika kruka)
2 dl valnötter
1 liten bit parmesanost (kan uteslutas)
0,5 dl olivolja
0,5 dl balsamvinger
Salt & peppar
Gör såhär:
Riv kålen fint och morötterna grovt. Grovhacka basilikabladen. Rosta valnötterna hastigt i en helt torr stekpanna på hög värme under omrörning, inte längre än 1 min, grovhacka och ställ åt sidan. Skala apelsinerna och skär i klyftor. Blanda vitkål, morot och basilika och lägg upp på ett fat. Garnera med valnötter och apelsin. HIT kan du förbereda salladen och ställa i kylen fram till servering. Ringla sedan balsamvinäger och olivolja över salladen, krydda med salt och peppar. Toppa med parmesan och servera!
Hej!
Önskar recept på veckomatsedel.