Den perfekta desserten att bjuda på! En ljuvlig chokladpaj med hallon. Åh den är så god!! Ingen ugn behövs och du slänger ihop den ganska snabbt, så enkel att göra att den är omöjlig att misslyckas med. Du kan byta ut hallonen mot jordgubbar eller andra bär om så önskas. Vacker paj som är en given succé!
Ca 12 bitar chokladpaj
Pajskalet:
2 pkt oreo chokladkex med vit fyllning (ca 310 g)
110 g smör
Fyllningen:
1 ask med färska hallon (ca 24 st hallon)
2 dl grädde (36%-40% fetthalt)
200 g mjölkchoklad (tex marabou mjölkchoklad)
100 g mörk choklad 70% (lindt eller marabous mörka choklad är goda)
Garnering:
1 dl färska hallon (eller andra bär och frukter)
Florsocker
Servering:
Vispad grädde
Gör såhär:
Smält smöret och ställ åt sidan. Mixa chokladkexen fint i en matberedare eller mixer. Tillsätt smöret och mixa tills allting är ordentligt blandat. Tryck ut kexsmulorna i en pajform, ca 24 cm, gärna med avtagbar kant. Tryck den jämnt i hela formen ända upp till kanterna. Ställ formen i frysen medan du förbereder fyllningen, ca 10 min. Finhacka chokladen. Hetta upp grädden, den ska inte börja koka, stäng av värmen. Blanda i chokladen och rör om tills de smälter. Om grädden kallnar så kan du ställa kastrullen på plattan igen och ha lägsta värmen på och röra om tills chokladen smälter helt.
Lägg hallon jämnt över hela formen, ringla över chokladen jämnt. Ställ i kylen och låt stelna i minst 2 timmar. Om du har den i en pajform med avtagbar kant lossar du pajen försiktigt vid servering så att kanterna inte går sönder. Garnera med färska bär, pudra lite florsocker på och servera med en klick grädde.
Hej funkar det med frysta hallon istället för färska?
Tack i förväg / Houda
Hej,
Nej det ska vara färska annars vätskar hallonen sig
Jag har alltid kört med frysta och det har funkat prima
Hej Mixar du Kexen med Fyllningen eller plockar du ner fyllningen?
Hej!
Jag mixar med fyllningen 🙂
Pajen står i kylen, men så blev gästerna sjuka. Tror du att den går att frysa för vi kommer få väääkdigt mycket paj över?
Det går bra att frysa in den 🙂
Ser så himla gott ut! Sjukt duktig du är!
men en fråga, hur får du pajen att inte fasta i formen när man väll ska ta ut pajen ifrån formen. Och servera den fint?
Hej kan jag göra den dagen innan?