Chokladpaj

Den perfekta desserten att bjuda på! En ljuvlig chokladpaj med hallon. Åh den är så god!! Ingen ugn behövs och du slänger ihop den ganska snabbt, så enkel att göra att den är omöjlig att misslyckas med. Du kan byta ut hallonen mot jordgubbar eller andra bär om så önskas. Vacker paj som är en given succé! 
25122015-IMG_0254
25122015-IMG_0317
Ca 12 bitar chokladpaj
Pajskalet:
2 pkt oreo chokladkex med vit fyllning (ca 310 g)
110 g smör
Fyllningen:
1 ask med färska hallon (ca 24 st hallon)
2 dl grädde (36%-40% fetthalt)
200 g mjölkchoklad (tex marabou mjölkchoklad)
100 g mörk choklad 70% (lindt eller marabous mörka choklad är goda)
Garnering:
1 dl färska hallon (eller andra bär och frukter)
Florsocker
Servering:
Vispad grädde

Gör såhär:
Smält smöret och ställ åt sidan. Mixa chokladkexen fint i en matberedare eller mixer. Tillsätt smöret och mixa tills allting är ordentligt blandat. Tryck ut kexsmulorna i en pajform, ca 24 cm, gärna med avtagbar kant. Tryck den jämnt i hela formen ända upp till kanterna. Ställ formen i frysen medan du förbereder fyllningen, ca 10 min. Finhacka chokladen. Hetta upp grädden, den ska inte börja koka, stäng av värmen. Blanda i chokladen och rör om tills de smälter. Om grädden kallnar så kan du ställa kastrullen på plattan igen och ha lägsta värmen på och röra om tills chokladen smälter helt.

Lägg hallon jämnt över hela formen, ringla över chokladen jämnt. Ställ i kylen och låt stelna i minst 2 timmar. Om du har den i en pajform med avtagbar kant lossar du pajen försiktigt vid servering så att kanterna inte går sönder. Garnera med färska bär, pudra lite florsocker på och servera med en klick grädde.

Mixa kexen med det smälta smöret.
Tryck ut kexen jämnt i hela formen. Ställ sedan i frysen medans du förbereder fyllningen. Ca 10 min.
Chokladpaj
Blanda hackad choklad med varm grädde.
Chokladpaj
Rör om tills allting smälter och blandas samman.
Chokladpaj
Lägg en ask färska hallon jämnt över formen.
Chokladpaj
Ringla över chokladfyllningen.
Låt stelna i kylen i minst 2 timmar.
Chokladpaj
Toppa gärna med färska bär.
Pudra med florsocker och servera med en klick lättvispad grädde. Riktigt gott till fikat.

Join the Conversation

  1. Houda says:

    Hej funkar det med frysta hallon istället för färska?
    Tack i förväg / Houda

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Nej det ska vara färska annars vätskar hallonen sig

    2. Jag har alltid kört med frysta och det har funkat prima

  2. Hej Mixar du Kexen med Fyllningen eller plockar du ner fyllningen?

    1. Zeina Author says:

      Hej!
      Jag mixar med fyllningen 🙂

  3. Jessica says:

    Pajen står i kylen, men så blev gästerna sjuka. Tror du att den går att frysa för vi kommer få väääkdigt mycket paj över?

    1. Zeina Author says:

      Det går bra att frysa in den 🙂

  4. Anonym says:

    Ser så himla gott ut! Sjukt duktig du är!
    men en fråga, hur får du pajen att inte fasta i formen när man väll ska ta ut pajen ifrån formen. Och servera den fint?

  5. Angela says:

    Hej kan jag göra den dagen innan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close