Rulltårta är en klassiker som gör succé på fikabordet varje gång. Jag fyller min rulltårta med Nutella, toppar med grädde och serverar med chokladsås och banan bredvid. MUMS! Receptet på rulltårtan kommer från kokboken “7 sorters kakor”, min favoritbok.
1 rulltårta, ca 8-10 bitar
3 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
Fyllning:
2 dl Nutella, sylt eller fruktmos
Gör såhär:
Värm ugnen till 225°. Klä en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt med elvisp 1 min. Smeten ska bli ljus och fluffig. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke och sikta ner det i smeten. Vänd försiktigt med en slickepott och vänd sedan i mjölken. Bred ut smeten på bakplåtspappret och grädda sedan mitt i ugnen i ca 5-6 min. Lägg ett bakplåtspapper på den gräddade kakan och vänd sedan på den. Dra försiktigt bort pappret från undersidan. Om du har svårt att få loss pappret kan du pensla den med kallt vatten så går det lättare. Värm Nutellan snabbt i micron några sekunder så går det lättare att bre den på kakan. Smeta ut Nutellan, rulla sedan från kortsidan och lägg med skarven nedåt på ett fat. Garnera med grädde och strö på florsocker. Servera med valfria tillbehör som frukt, bär och chokladsås.