Festlig och superfräsch sallad toppad med örtvinägrett. Mixa grönsaker efter smak, hacka och lägg upp på ett fat. Precis innan servering ringlar du vinägretten över. Smarrigt att servera vid de flesta rätter.
Örtvinägrett:
1 liten knippe persilja
1 näve färsk basilika
1 vitlöksklyfta
1 tsk salladskrydda
0,5 dl olivolja
0,5 pressad citron
5 msk vinäger
Salt & peppar
Förslag på grönsaker (mixa fritt efter smak):
1 romansallad
1 röd och 1 gul paprika
2 tomater
1 gurka
1 salladslök
Oliver
Rädisor
Granatäppelkärnor
Gör såhär:
Börja med vinägretten. Mixa ihop alla ingredienser i en mixer. Ställ i kylen. Hacka alla grönsaker. Lägg grönsakerna på ett fat, toppa med oliver och granatäppelkärnor. Ringla vinägretten över och servera!