Semester på Gotland

Hej hej! Jag har lovat att skriva om min Gotlandssemester och dela med mig bilder på allt skoj som vi hittade på. Det var en underbar vecka på ön och jag hade lätt kunnat vara där minst en vecka till. Vi hade tur med vädret och solen sken under hela vår vistelse där så vi njöt verkligen.

Vi bokade vår resa genom Destination Gotland. Vi bokade en paketresa, då bokar man både stuga och färja samtidigt. Vi valde denna underbara stuga i Lummelunda. Den passade oss i familjen perfekt och den låg nära våra favoritställen på Gotland, som Krusmyntagården och Pannkaksträdet. Den var även inte så långt bort från Visby och Fårö.

Vi besökte Krusmyntagården några gånger, det är verkligen en favoritplats på Gotland. Där finns ett mysigt café, en fin restaurang, en butik, vacker havsutsikt, lekplats för barnen och en härlig örtagård. Vi brukar promenera ner till havet efter att vi har ätit vår lunch där.

Pannkaksträdet var ytterligare ett favoritställe för oss alla. Så mysig park. Parken är byggd till minne av bröderna Max och Charlie som gick bort i samband med tsunamin år 2004. Deras pappa Pigge Werkelin skapade lekplatsen, sorgligt och vackert på samma gång. I parken kan man leka, klättra, gå i en spännande gräslabyrint, fika och steka pannkakor över öppen eld. Underbar plats för barn i alla åldrar.

Vi åkte även till Fårö och tittade på raukarna. Innan vi åkte över till Fårö åt vi lunch på Café Maffen som ligger i Fårösund. Alltså maten där!!! Så gott och vilket mysigt café. Underbart ställe, missa inte att åka dit om du besöker Gotland.

På Fårö besökte vi även caféet Sylvis Döttrar som är kända för sina kanelbullar, de var tyvärr slut när vi kom dit så jag beställde istället en läcker rabarberpaj. På caféets uteservering finns det en fin lekpark där barnen kunde leka.

Självklart åkte vi till Visby och strosade runt innanför ringmuren. Vi promenerade ner till hamnen och besökte Glassmagasinet, där åt vi världens godaste glass.

Vi besökte även Kneippbyns sommar- och vattenland. Oj oj oj vilket ställe och åh va barnen älskade det. Här kunde vi bada, åka karuseller, klättra, hoppa, äta gott och hälsa på Pippi Långstrump. 

Vi åkte till Lummelundagrottan och gick en guidad visning i grottan. Superkul!

Klart att man ska äta saffranspannkaka med lättvispad grädde och salmbärssylt när man är på Gotland!

Vi käkade magiskt goda fisktacos på Gothems Cantina Y Casitas. 

Jag älskar att besöka gårdsbutiker. Det finns alltid fina gotländska grönsaker och råvaror. Stora Tollby Gård hade fantastiska grönsaker och världens godaste jordgubbar. 

Överallt på Gotland finns det mysiga loppis.

och underbara sandstränder…

Många kvällar satt vi vid havet och njöt av den vackra solnedgången. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close