Släng ihop fikat på nolltid med färdig smördeg och nutella. Snurrorna blir härligt frasiga och ljuvligt goda!
Ca 14 st smördegsbullar
2 st stora smördegsplattor
Ca 1 dl nutella
Garnering:
Ägg till pensling
Pärlsocker
Gör såhär:
Värm ugnen till 225°. Värm nutellan några sekunder i micron så blir den enklare att bre på smördegen. Bred nutellan över en smördegsplatta, lägg den andra smördegen över. Skär ut remsor. Snurra remsorna och forma till en snurra. Nyp ihop änderna lite så håller snurrorna formen bättre när de gräddas. Pensla snurrorna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Baka mitt i ugnen i ca 10-12 min, tills de blir gyllene och genomgräddade. Så enkelt och gott!
Hej zeina!
Åh vad jag måste prova dom bullarna ser ju helt underbara ut:) undrar om du har någon bild på själva paketet på smördegen och var du har köpt den? Vet inte riktigt var jag ska hitta så stora nämligen.
Tusen tack på förhand!
Mvh
Sofia
Hej 😀
Tack snälla. Jag har använt stora smördegsplattor, de finns som rullar i kyldisken.
hej!
har testat några recept av dig tidigare som blivit mkt lyckade, bla biffstroganoff och tonfisk med curry.
såg denna på din instagram, stämmer det med endast 3-4 matskedar köttfärs? isåfall hur många biffar blir detta receptet?
MVH
———–
Recept och bild från Rahima❤ Ni är många som frågar efter afghanska recept så här kommer ett på goda potatisbiffar med köttfärs.
Afghansk shami kebab:
4-5 mellanstora rivna råa potatisar
1 stor gul lök, oxå riven
3-4 matsked rå köttfärs
2 st ägg (om ägget är stor, ha bara en)
Salt, peppar och andra kryddor tilläggs efter smak. Ca 1 tsk salt, curry+ stark chili peppar brukar jag ha.
Lite hackade gräslök
Hej!
Jag ber om ursäkt att mitt svar kommer så sent. Detta recept är inte mitt eget, fick det av en läsare som jag delade med mig 😀 Jag har inge aning hur många biffar det blir, skulle gissa på ca 25 stycken. Jag vet att receptet har blivit testat av andra läsare och de var mycket nöjda med resultatet så måtten stämmer bra. Lycka till.
Gud vad gott det ser ut!
Vad är det för smördegsplattor du använder? Var i affären idag men dom hade bara med små plattor 🙁
Jag har använt en stor smördegsplatta, de finns i kyldisken som rullar.
Såå goda! Och enkelt recept! Rekommenderas 🙂
Hejsan!
Ser ljuvligt goda ut. Ska testa att göra sådana idag. Hur förvarar man dem bäst? Går dem att frysa?
Hur gör du för att de ska bli genomgräddare? Mina är gyllenbruna men inuti bara deg! Kavlade dessutom tunnare!
Använder du varmluft eller vanlig ugn när du bakar? Fina recept!
Hej! Går det bra att frysa in dom? Tacksam för svar! 🙂
Sofie