Stekt entrecoté är lika festligt och gott att servera till vardags eller till fest. Jag bjuder gärna på en bit stekt entrecote med goda tillbehör när jag får gäster. Jag brukar förbereda alla tillbehör så de är klara. Innan jag ska duka fram maten frågar jag mina gäster hur de gillar ett kött och steker det precis innan servering. Det går ju så snabbt att steka köttet och det är allra godast nystekt. Sist jag fick gäster bjöd jag på stekt entrecote, bearnaisesås, och potatisbakelser. Det var mycket uppskattat.
4 portioner
4 skivor entrecoté
Salt & peppar
Smör och olja till stekning
Serveringsförslag:
Potatisbakelser
Bearnaisesås
Gör såhär:
Låt köttet stå i rumstemperatur 1 timme innan den steks. Krydda köttet med salt och peppar på båda sidor. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida. Om du vill ha köttet well done steker du det ca 2 min på varje sida.
Fler recept med entrecote:
Helstekt entrecote
Marinerad entrecote
Pasta med biff och champinjoner
Tips bara, stek köttet med extra smör, vitlök och timjan 🙂 ger extra och god smak!
Finns det någon recept på potatisbakelsen? Allt ser så smarrigt ut!
Jag vill ha recept på potatisbakelsen. Tack!
Vill också ha recept på potatisbakelsen!
Vill också ha receptet på potatisbakelse!