Hemmagjord stuvad spenat är så gott och enkelt att göra. Det får till och med de enklaste fiskpinnarna att kännas lyxiga. Gott att servera till fisk, korv, kött eller något annat som tilltalar dina smaklökar!
Recept på hemmagjorda fiskpinnar hittar du HÄR!
Stuvad spenat, 6 portioner
500 g djupfryst hackad spenat
25 g smör
1½ msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 tsk salt
0,5 tsk socker (kan uteslutas)
Vitpeppar och lite muskotnöt
Gör såhär:
Fräs smör och mjöl hastigt i en kastrull . Späd med mjölk och rör om tills såsen tjocknar på medelvärme. Rör sedan ner spenaten, alla kryddor och låt stuvningen puttra på medelvärme i ca 7 min, rör om då och då. Klart!
Tack för receptet! Undrar om det ät varmt eller om det även kan ätas kallt?
Jag tror inte att det är särskilt gott kallt. Brukar traditionellt ätas varmt. Om du vill ha en liknande kall sås kan du koka den frysta spenaten i sitt eget spad och blanda med tjock joghurt och krydda med de kryddor som står i Zeinas recept. Jag tror det skulle funka!