Stuvad spenat

Hemmagjord stuvad spenat är så gott och enkelt att göra. Det får till och med de enklaste fiskpinnarna att kännas lyxiga. Gott att servera till fisk, korv, kött eller något annat som tilltalar dina smaklökar!

Recept på hemmagjorda fiskpinnar hittar du HÄR!

Stuvad spenat, 6 portioner
500 g djupfryst hackad spenat
25 g smör
1½ msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 tsk salt
0,5 tsk socker (kan uteslutas)
Vitpeppar och lite muskotnöt

Gör såhär:
Fräs smör och mjöl hastigt i en kastrull . Späd med mjölk och rör om tills såsen tjocknar på medelvärme. Rör sedan ner spenaten, alla kryddor och låt stuvningen puttra på medelvärme i ca 7 min, rör om då och då. Klart!

Börja med att göra redningen. Koka upp under omrörning tills såsen tjocknar.
Börja med att göra redningen. Koka upp under omrörning tills såsen tjocknar.
Om du har i upptinad spenat går det snabbare att koka upp stuvningen. Idag hade jag inte tid att tina dem så spenaten åkte ner helt djupfryst i såsen. Funkar bra det med.
Om du har i upptinad spenat går det snabbare att koka upp stuvningen. Idag hade jag inte tid att tina dem så spenaten åkte ner helt djupfryst i såsen. Funkar bra det med.
Svårare än så är det inte. Fantastiskt gott.
Svårare än så är det inte. Fantastiskt gott.

 

Join the Conversation

  1. Merve says:

    Tack för receptet! Undrar om det ät varmt eller om det även kan ätas kallt?

    1. Millerii says:

      Jag tror inte att det är särskilt gott kallt. Brukar traditionellt ätas varmt. Om du vill ha en liknande kall sås kan du koka den frysta spenaten i sitt eget spad och blanda med tjock joghurt och krydda med de kryddor som står i Zeinas recept. Jag tror det skulle funka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close