Hemmgjorda fiskpinnar serverade med kall dillsås och perfekt ugnsrostad potatis, MUMSFILIBABA! Det är även supergott att servera fisken med stuvad spenat. Att göra fiskpinnar själv är inte det minsta svårt och smakar så mycket godare än köpes.
Recept på såsen hittar du HÄR! recept på potatisen HÄR! och recept på stuvad spenat HÄR!
6 portioner
700 g torskfilé
2 st ägg
2 dl ströbröd
1 dl vetemjöl
Salt & peppar
Smör eller olja till stekning
Gör såhär:
Tina fiskfileerna om du använder frysta. Torka dem med hushållspapper så de inte är för fuktiga innan panering. Krydda fisken med salt och peppar på alla sidor.
Vispa upp äggen med en gaffel. Lägg ströbröd och vetemjöl i separata tallrikar. Vänd en filé i mjöl, sedan i ägg och slutligen i ströbröd. Hetta upp en rejäl klick smör i en stekpanna och stek fiskpinnarna gyllene ca 3-4 min på varje sida (stektiden kan variera beroende på hur tjock filé du har). Servera med önskat tillbehör. Smaklig spis!