Tacogratäng- en allt i ett rätt! Gott och enkelt att göra. En härlig och mättande vardagsrätt som tilltalar de flesta. Serveras med en god dressing bredvid.
5 portioner tacogratäng
300 g färs av valfri sort
1 burk vita bönor i tomatsås (ca 400 g)
1 burk tacosås (230 g)
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 påse tacokryddmix
1 burk majskorn
1 dl vatten
200 g riven ost
1 dl hackade oliver
10 st körsbärstomater (delade i mitten)
Dressing:
4 dl turkisk yoghurt
0,5 dl vatten
0,5 vitlöksklyfta
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk spiskummin
Salt & peppar
Blanda alla ingredienser till dressingen och låt stå en stund i kylen innan servering.
Gratängen, gör såhär:
Hacka lök och stek i olja tills den mjuknar. Tillsätt färs och vitlök, stek tills köttet är helt genomstekt. Tillsätt majskornen, tacokrydda, tacosåsen och blanda. Låt puttra i ca 10-15 min. Lägg tacochipsen i botten av en mellanstor ugnsform (lägg undan lite chips till garnering). Häll färsblandningen, körsbärstomaterna, oliverna och den rivna osten över chipsen. Grädda mitt i ugnen på 200° i ca 15 min. Ta ut och garnera med krossade chips och finhackad salladslök. Ringla dressing på och servera genast med sallad.
Hej!
Detta låter jättegott ! Undrar bara hur mycket tacochips det ska vara, finns inte med i receptet?