Tacos inspirerad av den japanska yakaniku som är en smarrig biffrätt. Jag serverade detta när jag fick gäster och dom älskade det. Läcker biff serverad med en het gurksallad krispig rödkålssallad, guchungmajonäs och tortillabröd. Fantastiskt gott!
4-6 portioner
Köttet:
1 kg lövbiff eller tunt skivad entrecote
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära eller 1 tsk torkad ingefära
2 msk gochujang (koreansk chilipasta, kan ersättas med sambal oelek)
2 msk japansk soja
2 msk honung eller brunt farinsocker
2 tsk sesamolja (valfritt)
1 tsk krossade hela sichauanpeppar (kan ersättas med svartpeppar)
Salt
Rapsolja till stekning
Rödkålsallad:
1 klyfta rödkål (ca 350 g)
2 salladslökar
3 msk risvinäger (kan ersättas med 3 msk vitvinsvinäger blandad med 2 tsk socker)
2 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
Salt & peppar
Guchujangmajonnäs:
0,5 dl majonnäs
2 msk guchujang
Serveringsförslag
Smashad gurksallad- recept HÄR!
Tacobröd
Koriander
Lime
Gör såhär:
Börja med köttet. Blanda ihop soja, honung, sesamolja, guchujang, peppar, riven vitlök och ingefära. Vänd i köttet och blanda noga. Låt gärna marineras en stund. I kylen några timmar eller 30 min i rumstemperatur. Under tiden kan du förbereda tillbehören.
Blanda ihop majonnäs och gochujang. Ställ i kylen. Strimla rödkålen, skiva salladslök tunt. Lägg rödkål och salladslök i en bunke. Tillsätt risvinäger, soja, sesamolja, salt och peppar. Blanda och ställ i kylen. Gör gurksalladen enligt recept HÄR!
Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet lite snabbt på hög värme. Servera med tillbehören och njut.
Schnitzel är en mycket populär rätt i många delar av världen. Inte så konstigt! Av få ingredienser kan du få ihop en riktigt smarrig rätt😍 Servera den frasiga kycklingschnitzeln med en god champinjonsås och potatis👌 Supergott och enkelt! Recept i min profil @zeinaskitchen
TÄVLING🏆
5 personer har chansen att vinna Middagskompassen. Kokboken med läckra, lättlagade och klimatsmarta recept 💚
För att vara med och tävla
🌶Skriv vilken råvara som är din favorit i kommentarerna
🌶Tagga två kompisar och följ @zeinaskitchen
5 slumpmässiga vinnare utses den 19 juni🥳
Lycka till ❤️
Snabb lahmacun gjord på tortillabröd. Supergod köttfärspizza som passar perfekt att bjuda på till vardags eller till fest. Allra godast att avnjutas varm men funkar också strålande att servera kall på buffén❤️
6 portioner
12 st mellanstora tortillabröd
Fyllning
Ca 500 g köttfärs
1 lök (röd eller gul)
1 grön paprika
3 st tomater
1 liten knippe persilja
2 msk paprikapuré (kan ersättas med 2 msk tomatpuré+1 msk paprikapulver)
1 msk tomatpuré
2 msk granatäppelsirap (kan uteslutas)
1 msk rapsolja
Salt & peppar
Serveringsförslag:
Citron att pressa över
Valfria grönsaker bredvid som tex tomat, lök, oliver, persilja, picklade grönsaker
Gör såhär:
Finhacka alla grönsaker och blanda sedan ihop med alla ingredienser till fyllningen. Lägg köttfärsröran i en sil och låt rinna av en stund. Värm ugnen till 225°, över och under värme. Lägg tortillabröd på en plåt med bakplåtspapper. Fördela fyllningen jämnt över hela brödet, tryck ut fyllningen med fingrarna och snåla inte med fyllningen, den krymper ihop i ugnen. Baka i nedre delen av ugnen i ca 12-15 min, tills färsen är klar och tortillabröden fått frasiga kanter.
Läckra tacos. Mycket kreativ japansk twist. Bra recept. Tack.