Thailändsk som tam med äpple

Äppelsallad inspirerad av den thailändska papayasalladen som tam. Fantastiskt gott och perfekt att göra med svenska äpplen. Servera som ett smarrigt tillbehör till maten eller som en aptitretare.

4 port
4 st äpplen
200 g körsbärstomater
200 g haricots verts
1 röd chili
2-3 st lime
2 msk fisksås
1 msk socker eller honung
1 dl grovhackade jordnötter
Pepparmynta till garnering

Hacka äpple i stavar och pressa 1 lime över för att undvika att äpplet svartnar. Dela haricots verts i mindre bitar, dela tomaterna i halvor och hacka chili. Lägg allting i en skål. Pressa resterande lime över, tillsätt fisksås, honung, jordnötter och blanda. Toppa med pepparmynta och servera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close